Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua: Vanajan Sudet hioi taitelutaitojaan, Lammille saatiin pysäkkikatokset ja Katinalan lihakaupan makkara palkittiin

Heidi Pulkkinen, Riikka Helenius, Jari Järvinen ja Kaj Raiskio miekkailivat tapahtumakatukokeilussa. Kuva: Jouni Uotinen
Heidi Pulkkinen, Riikka Helenius, Jari Järvinen ja Kaj Raiskio miekkailivat tapahtumakatukokeilussa. Kuva: Jouni Uotinen

Vanajan Sudet hioi taitelutaitojaan

Hämeenlinnan kaupungin ja Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistyksen tapahtumakatukokeilu käynnistyi viikinkimiekkailulla. Miekkailu- ja historianelävöittämisyhdistys Vanajan Sudet ry hioi taistelutaitojaan Raatihuoneenkadulla Saaristenkadun ja Kaivokadun välisellä osuudella keskiviikkoiltana.

Kaupunkikulttuurikokeilu, jossa eri järjestöillä on mahdollisuus esitellä toimintaansa, jatkuu koko heinäkuun. Vanajan Sudet taistelevat miekoin, kilvin, keihäin ja kirvein vielä tapahtuman päätteeksi 31.7. kello 18.30–20.30.

 

Lammilla ei enää tarvitse odotella pikavuoroa tuulessa ja sateessa. Kuva: Susanna Mattila

Pikavuoropysäkit saivat katokset Lammilla

LC Lammia huudettiin keväällä 2018 paikallislehden yleisönosastossa apuun, kun pikavuoropysäkillä linja-autoa odoteltiin säiden armoilla. Yhdistys ryhtyi toukokuussa 2018 selvittämään asiaa, ja pysäkkikatokset saatiin Valtatie 12:n varrelle viikolla 23.
Hankkeessa katosten osuus oli 21 300 euroa, josta LC Lammi kustansi 20 prosenttia, 50 prosenttia tuli Linnaseutu ry:n kautta ja loput 30 prosenttia kustansivat yhdessä Lammin Betoni, POP-pankki Lammin Osuuspankki, Lammin ikkunat ja ovet, Lammin Säästöpankki, Perustava Elementti ja Rautanet Lammi.

 

Lihakauppias Tuomas Mikkola iloitsee saamastaan valtakunnallisesta tunnustuksesta.

Suomen paras maustettu makkara löytyy Katinalasta

Tammelan makkaramarkkinoilla lauantaina 15.6. laitettiin järjestykseen makkaraherkkuja. Katinalan lihakaupan makkara voitti kisassa Paras maustettu makkara -palkinnon.
Reilun kahden vuoden työ palkitaan mitä parhaimmalla tavalla, olen tehnyt parhaani koko ajan ja palaute on ollut kiitettävää, mutta toki tällainen valtakunnallinen palkinto lämmittää mieltä. Tämä on meille tosi upea tunnustus, lihakauppias Tuomas Mikkola myhäilee.

 

Parolan Yhteiskoulun riemuylioppilaat juhlistivat vuosikymmenien takaista lakitustaan.

Riemuylioppilaat juhlamielellä

Parolan Yhteiskoulun ensimmäiset ylioppilaat vuodelta 1969 viettivät riemuylioppilasjuhlaa kevään uusien ylioppilaiden lakitusjuhlan yhteydessä 1.6.
Kahdestakymmenestä tuolloin lakkinsa saaneesta saapui paikalle neljätoista henkeä. Mukana oli myös pitkäaikainen luokanvalvoja.
Tapaaminen vuosikymmenien jälkeen oli muistorikas, kertovat siihen osallistuneet.

 

HUKin Jaana Jokisalo sai Autokeskuksen Markus Mäkitalolta upouuden Sellaista elämä on -tarroilla varustetun Citroënin kesän ajaksi käyttöönsä.

HUK sai kesäauton

Autokeskus Hämeenlinna ja Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri jatkavat jo neljättä vuotta antoisaa yhteistyötä. Luvassa on tuttuun tapaan muun muassa erilaisia kesäkampanjoita.
Yhteistyön tiimoilta Autokeskuksen Markus Mäkitalo luovutti kesäteatterin Jaana Jokisalolle tuliterän Citroën C3 Aircrossin kesän ajaksi käyttöön. Auto näkyy pitkin kesää niin markkinointitapahtumissa kuin myös arkiliikenteessä.

 

Sana Mustosen tangotekstit jatkoon

Renkolaisen iskelmäsanoittajan ja Kaupunkiuutisten kolumnistin Sana Mustosen kaksi sanoitusta on valittu mukaan kisaamaan tämän vuoden Seinäjoen Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskisan voitosta.
Mustonen on sanoittanut Kai Jämsän ja Markus Aholan säveltämän tangon Joskus sekä Mika Sandbackan säveltämän tangon Kunhan uskaltaa taas nähdä, jotka ovat mukana 20 tuomariston valitseman kärkikappaleen joukossa.
Voittoisa tango julkistetaan Seinäjoen Tangomarkkinoilla ja ensiesitetään perjantaina 12.7.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

5.8.2020

Päivän Hämeen Sanomat

11.8.2020

Fingerpori

comic