Kaupunkiuutiset

Vanajanlinnalla on syytä juhlaan

Hämeenlinnan kaupungin omistukseen vuonna 1996 siirtynyt Carl Wilhelm Rosenlewin vanha metsästyslinna nousi uuteen kukoistukseen, kun puikkoihin astuivat Pekka Vihma ja Mika Walkamo. Matkailu- ja ravintola-alalla jo pitkään työskennellyt kaksikko osti Vanajanlinna Oy:n tammikuussa 1998.

– Ajatus linnahotellista lähti ihan käytäväkeskusteluista, toimitusjohtaja Vihma muistelee.

– Omaa mestaa oli mietitty jo jonkin aikaa. Hotellitoimintaa oli täällä harjoitettu, mutta paikka oli karussa kunnossa. Ulkona ja sisällä oli muovituoleja, eikä Vanajanlinnalla ollut oikeastaan minkäänlaista tunnettavuutta esimerkiksi pääkaupunkiseudulla.

Kumppanukset laittoivat koko elämänsä likoon omakotitalojaan myöten. Heillä oli luja usko paikan potentiaaliin ja loistavaa sijaintiin.

– Ei ole yhtä hetkeä, jolloin suunta olisi kääntynyt jyrkästi nousuun, miehet pohtivat.

– Tärkeä virstanpylväs oli siinä, kun päätimme keskittää palvelut yritysryhmille. Halusimme tarjota kaikilla osa-alueilla poikkeuksellisen korkeaa laatua. Aina ei pystytä ja välillä tulee turpaan, mutta siihen aina pyritään.

Helvetin enkelit

Yksi Vanajanlinna-brändin keskeisiä tekijöitä on ollut suuri valtakunnallinen näkyvyys. Hotellia ovat vuosien varrella suosineet suomalaiset maailmantähdet ja siellä on kuvattu lukuisia tv-ohjelmia missikisoista laihdutusohjelmiin.

– Helvetin enkeleiden kansainvälinen kokous vuonna 2000 näkyi viikon ajan Suomen jokaisessa tiedotusvälineessä, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Walkamo kertoo.

– Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen pitivät täällä uuden vuoden bileitä ja Räikkösen häitä vietettiin vuonna 2004. Tällaiset jutut ovat perustuneet puhtaasta henkilökohtaisiin kontakteihin ja hotellin saavuttamaan luottamukseen. Julkkisjuhlat ovat mukavia asioita ja tuovat tunnettavuutta, mutta kyllä perusbisnes tehdään yrityspuolella.

Viime vuosikymmenen puolivälissä Hämeenlinnassa kohoteltiin taas kulmakarvoja, kun Vanajanlinna alkoi rakentaa alueelleen huipputason golfkenttää.

– Kesät olivat tappiollisia ja jostakin piti ryhtyä kehittämään lisää vetovoimaa, Vihma toteaa.

– Ei ollut mitään järkeä lähteä toteuttamaan mitään normikenttää ja siinähän se nyt seisoo seuraavat sata vuotta yhtenä Euroopan parhaista. Rakentaminen oli ehdottomasti kannattavaa ja toivomamme muutos saatiin.

Avoimilla ovilla

Linnaa hallinnoivan Vanajanlinna Groupin ryppääseen kuuluvat nykyään myös Levin Spirit -huvilat, ravintolat HSF ja Hangon Portti Hangossa, Tahko Spa Hotel, Mukkulan kartano sekä Restaurant Nordcenter Raaseporissa. Ympäri Suomea levittäytyvä toiminta pitää kumppanukset kiireisinä ja pitkiä päiviä auton ratissa.

Tulevana sunnuntaina heidät tapaa kuitenkin Vanajanlinnassa, joka juhlistaa 90 vuottaan avoimien ovien päivällä. Linnalla on Suomen urheiluautoilijoiden tapahtuma, joten pitkin puistoja ja pientareita on näytteillä komeita autoja. Kentällä on ilmaista golfopastusta ja linnan eri kohteissa opastuskierroksia.

– Hämeenlinna on meidän kotikaupunkimme ja olemme aina tahtoneet tuoda sen esille jokaisessa mahdollisessa välissä, Walkamo sanoo.

– Olemme järjestäneet avoimia ovia ennenkin ja on ollut hienoa huomata, että kaupunkilaiset ovat alkaneet tuntua ylpeyttä omasta kohteestaan.

Vanajanlinnan avoimet ovet su 31.8. klo 14 alkaen. Ohjelmatietoja osoitteessa www.vanajanlinna.fi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset