fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Vanajantie kymppi kutsuu kaupunkilaisia kylään 17. kesäkuuta

Kivikori, Kattila ja 4H-yhdistys esittelevät toimintaansa
Kivikorin myyjä Petri Hynninen sanoo ihastuneensa vanhaan tehdasmiljööseen. Vireillä on yhteistyökuvioita Hämeenlinnan seudun 4 H -yhdistyksen kanssa. Kuva: AP Sarjanto
Kivikorin myyjä Petri Hynninen sanoo ihastuneensa vanhaan tehdasmiljööseen. Vireillä on yhteistyökuvioita Hämeenlinnan seudun 4 H -yhdistyksen kanssa. Kuva: AP Sarjanto

Petri Hynninen ei hukkaa aikaa. Vasta reilu viikko sitten Kivikorin toimiston avannut myyjä sai naapurinsakin innostumaan ja yhteistä Vanajantie 10 -päivää vietetään 17. kesäkuuta.

– Täällä on paljon potentiaalia yhteistyölle, Hynninen tuumaa.

Kivikori myy nimensä mukaisesti kuumasinkitystä teräksestä valmistettuja kehikkoja, jotka täytetään kivillä. Niitä käytetään maisemointielementteinä, maavalleina, aitoina ja ulkohuonekaluina. Kivikori kuuluu hämeenlinnalaisen Veturi Oy Insan yrityskokonaisuuteen.

– Olin mukana tuotteen kehittämisessä ja omistaja Juha Salminen värväsi minut viemään sitä vauhdilla eteenpäin, Hynninen sanoo.

– Lähiaikoina on tarkoitus avata vastaava toimipiste Helsingissä.

Vähän kuin legoja

Kivikoreja myydään kaupungeille, kunnille sekä yksityisille ihmisille puistoihin, pihoihin ja puutarhoihin viihtyvyyttä lisäämään. Vanajantie 10 -päivänä Hynninen esittelee pihalla kivikoreista rakennettua sohvaa.

– Konseptimme eroaa muista vastaavista muunneltavuuden, helppokäyttöisyyden ja siisteyden osalta. Rakenne perustuu moduuleihin, joista voi rakentaa mitä tahansa, vähän niin kuin legoista. Jos sohvaan kyllästyy, siitä saa helposti tehtyä vaikkapa kukkapenkin, Hynninen vakuuttaa.

Kaikki eivät kuitenkaan halua kasata kivikorejaan itse ja siitä myyntimies saikin ajatuksen lähestyä samassa talossa majailevaa 4 H -yhdistystä.

– Olemme käyneet alustavia keskusteluja nuorten työllistämisestä.

Kesätoiminta käynnissä

Hynnisen ajatukset tapahtumapäivästä ja yhteistyöstä otettiin iloisesti vastaan Hämeenlinnan seudun 4H-yhdistyksessä, joka tarjoilee pihalla kahvia ja kertoo toiminnastaan.

Yhdistyksen kesätoiminnot ovat täydessä käynnissä. Päiväleirit pyörivät parhaillaan, samoin kuin kaikille avoin toiminta Kaurialan liikennepuistossa.

Linnanpuiston kesäkerho starttaa muutaman viikon päästä.

– Näkyvin ja isoin asia on varmasti se, että työllistämme 85 nuorta kesän aikana Hämeenlinnassa, toiminnanjohtaja Pirjo Seulamo kertoo.

– Työpajoissa on nyt kiirettä, sillä ruohonleikkuukeikkoja on riittänyt.

Kissakoti Kattila pystyttää tapahtumapäivänä myyntipöydän, jonka tuotteita ostamalla voi tukea kodittomien kissojen turvakotia. Kattilan asukkaitakin on mahdollista päästä katsomaan, kunhan turvavälejä noudatetaan.

Vanajantie 10 -päivä ke 17.6. klo 10-17.

 

 

 

 

 

 

 

 

17.6. klo 10-17.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset