fbpx
Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua: Melojat talkoilivat, martat ahkeroivat lämmikkeitä ja Lammin Säästöpankki lahjoitti varoja ympäristötutkimukseen

Vanajaveden Vesikot haravointi- ja siivoustalkoissa vajan edustalla Varikonniemessä. Kuva: Riikka Helenius Kuva: Riikka Helenius
Vanajaveden Vesikot haravointi- ja siivoustalkoissa vajan edustalla Varikonniemessä. Kuva: Riikka Helenius

Vanajaveden Vesikot pitivät siivoustalkoot

Vanajaveden Vesikoiden kesäkausi käynnistyi vajan ympäristön siivoustalkoilla Varikonniemessä 8.5. Haravat heiluivat rannalla ja roskapihdit vesillä. Matti Adler on ahkeroinut Vesikoiden Pidä Vanaja siistinä -kampanjan tiimoilta. Mies on tehnyt kajakilla seitsemän roskaretkeä ja kerännyt seitsemän säkillistä roskia Vanajan rantakaislikoista ja vesiltä.

Vesikkojen retkeilykausi käynnistyi helatorstaina Lopen Kaartjoella. Toukokuun lopussa retkeillään Turpoonjoella Tammelassa ja kesäkuussa Suvasvedellä Pohjois-Savossa.

Seura on myös palkannut tänä vuonna viisi nuorta kesätöihin. Nuoret toimivat apuna kesän melontakursseilla sekä lasten ja nuorten melontakouluissa.

Keinukamarin muistiyksikössä palveluyksikön johtaja Paula Huovinen-Aalto (oik.) ja Linnan Marttojen Merja Pankakoski sekä yksikön henkilökuntaa. Kuva: Helena Mattila

Linnan Martat lahjoittivat lämmikkeitä

Linnan Martat lahjoittivat 5.5. Keinukamarin muistiyksikköön ja Voutilakeskuksen päivätoimintaan runsaasti neulottuja ja ommeltuja lämmikkeitä.

Pipojen, sukkien, lapasten, kaulahuivien ja virkattujen turvalonkeroiden lisäksi näppäräkätiset martat lahjoittivat hittituotteiksi osoittautuneita, vilteistä ja peitoista ommeltuja jalkojen lämmityspusseja.

Pyörätuolipussit olivatkin niin suosittuja, että niitä on ommeltu ja lahjoitettu muihinkin Hämeenlinnan ja Hattulan yksiköhin, yhteensä yli 40 kappaletta ja lisää valmistuu vinhaa vauhtia. Turvalonkeroitakin Linnan Martoilta on syntynyt tähän mennessä 230.

Lammin Säästöpankiltä lahjoitus ympäristötutkimukseen

Lammin Säästöpankki lahjoittaa 15 000 euroa Lammin biologisen aseman Ympäristötutkimuksen Säätiölle.

Säätiön tarkoitus on edistää Helsingin yliopiston Lammin biologisella asemalla tehtävää ympäristöntutkimusta. Säätiö on perustettu 2008. Lammin Säästöpankki kuuluu sen perustajajäseniin.

– Lammin Biologisella asemalla tehdään merkittävää ympäristötutkimusta. Korkeatasoinen tutkimustyö on merkityksellistä toimialueemme elinvoiman kannalta, mutta erityisesti yhteisen kestävämmän tulevaisuutemme näkökulmasta, kommentoi Lammin Säästöpankin talousjohtaja ja säätiön hallituksen jäsen Mico Pihlajinen.

Lahjoitukset hyödyttävät suoraan monia nuoria tutkijoita heidän uransa alkutaipaleella. Säätiö myöntää apurahoja tutkimushankkeisiin ja opinnäytetöihin, jotka tehdään Lammin biologisella asemalla.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset