Kaupunkiuutiset

Vanalta 50-vuotisjuhlajulkaisu

Kun kirjailijayhdistys täyttää 50 vuotta, se juhlistaa asiaa – milläs muulla kuin kirjalla. Juuret-antologia on Kanta-Hämeen kirjailijayhdistys Vana -66 ry:n 50-vuotisjuhlajulkaisu, joka julkistetaan torstaina 24.11. klo 18 Hämeenlinnan Kumppanuustalon (Kirjastokatu 1) auditoriossa.

Julkistustilaisuudessa Vanan puheenjohtaja ja antologian toimittaja Päivi Haanpää kertoo teoksen taustoista ja syntyprosessista. Lisäksi kolme muualta Hämeeseen muuttanutta kirjailijaa, Nelli Hietala, Anne Hänninen ja JP Koskinen keskustelevat Hämeestä, hämäläisyydestä ja kirjoittamisesta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se on kaikille avoin. Kirjaa on mahdollista ostaa tilaisuudesta.

Juuret-antologian kirjoittajat ovat Terttu Autere, Tapani Bagge, Nelli Hietala, Ville Hytönen, Anne Hänninen, Juha Itkonen, JP Koskinen, Tuomas Kyrö, Outi Oja Hanna van der Steen ja Katariina Vuorinen. Heitä kaikkia yhdistää Häme, joko entisenä tai nykyisenä asuinpaikkana, mielenmaisemana, koettuna paikkana.

Juurissa nämä 11 kirjailijaa kertovat Hämeestä ja hämäläisistä proosan, lyriikan, faktan ja fiktion keinoin. Teksteistä löytyvät luonto, kulttuuripersoonat ja historian kaiut, mutta myös henkilökohtaiset muistot ja kokemukset, tiheät tarkennukset pieniin hetkiin.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset