fbpx
Kaupunkiuutiset Turenki

Vaneriset karttataulut valmistuvat Turengissa – Papurinosta lähtee koivuisia sisustustuotteita ympäri maailmaa

Olli ja Anna Tuomela saavat lähettää kaupunkien asemakaavoja kuvaavia karttoja ostajille kaukaisiinkin maihin. Kuva: Lea Karmala
Olli ja Anna Tuomela saavat lähettää kaupunkien asemakaavoja kuvaavia karttoja ostajille kaukaisiinkin maihin. Kuva: Lea Karmala

Entisessä paloaseman talossa Turengissa on tammikuusta lähtien sijainnut Papurinon myymälä ja verkkokauppa, josta lähtee sisustustuotteita ympäri maailmaa.

Yritys valmistaa muun muassa koivuvanerisia karttatauluja ja seinäkelloja. Kaupunkikartat voivat olla muodoltaan vaakoja, pystyjä tai vaikka pyöreitä, ja maita tai vaikka koko maailmaa kuvaavia karttoja saa eri väreissä.

– Etenkin kaupunkikarttoja menee paljon ulkomaille, kuten Yhdysvaltoihin, Isoon-Britanniaan, Saksaan ja Ruotsiin. Intiaan ja Australiaankin niitä on ostettu. Teemme niitä tilauksesta ihan mistä kaupungista vain ja myös eri maista, ja tekstitkin niihin voi valita itse, yrittäjät Anna ja Olli Tuomela kertovat.

Kolmen osaajan yhteistyötä

Papurinon kolmas yrittäjä on Kaarlo Koivu. Kukin tekee yrityksessä kaikkea mahdollista, ulkopuolisia työntekijöitä heillä ei ole.

– Meitä on kolme osaajaa, joilla on kolme erilaista tyyliä, mutta ajatuksemme käyvät hyvin yksiin. Pienenä yrityksenä pystymme toimimaan joustavasti, Tuomelat sanovat.

Papurino muutti Turengin Taimistontielle Renkovahasta, koska se tarvitsi lisää toimitilaa. Samalla se otti hoitaakseen Janakkalan kuntouttavan työpajan Paja-puodin oman myymälänsä oheen.

Kotimaisia luonnonmateriaaleja

Verkkokaupan osuus Papurinon myynnistä on tällä hetkellä noin 70 prosenttia. Karttojen ja kellojen lisäksi yritys valmistaa muun muassa vanerilogoja. Puinen hammaskin heiltä on tilattu hammaslääkärin vastaanoton seinälle ja puiset kirjaimet messuosastolle yrityksen nimeä varten.

– Puu on ekologisempaa kuin muovi. Käytämme suomalaista luonnonmateriaalia, Anna ja Olli Tuomela kertovat.

Myymälästä voi ostaa valmiitakin karttoja, kuten vanerisen katunäkymän Tervakoskesta, Hämeenlinnasta tai vaikka Helsingistä. Myynnissä on lisäksi kausikoristeita, puukoruja, kylttejä, magneettikirjaimia, lasten tuotteita, tekstiilejä. Kaikki puinen ei ole vaneria, sillä ainakin koruissa ja julisteiden listoissa on kokopuuta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset