Kaupunkiuutiset

Vanhan ajan juhannusjuhlat aattona Linnanpuistossa

Kaupungissa elvytetään tänä suvena taas juhannusjuhlien perinnettä. Asialla on, kukas muukaan, kuin kaupunginvaltuutettu ja lukemattomien hyväntekeväisyystapahtumien puuhamies Pentti ”Pikku-Pena” Nyholm.

– Aika monta kertaa on tullut kaupungilla vastaan vanhempia ihmisiä, jotka ovat haikailleet entisajan juhannusjuhlia takaisin keskustaan ja kysyneet, että enkö minä voisi keksiä jotain, Nyholm kertoo.

– Ajattelin, että tapahtuman taakse olisi hyvä saada joku vastuullinen yhdistys ja muistin omasta nuoruudestani Larin-Kyöstin seuran aikoinaan järjestäneen tällaisia juhlia.

Juhlien yhteistyökumppaneina ovat Hämeenlinnan kaupunki, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta sekä Hämeenlinnan kansantanssijat.

 

Juhannusjuhlat järjestetään Linnanpuiston lavalla. Kello 12.00 aloitetaan musiikilla ja varsinainen ohjelma alkaa tuntia myöhemmin Nyholmin tervetuliaissanoilla ja juhlien avauksella. Musiikista vastaavat Marjuska Santalan yhtye, johon kuuluvat laulajan lisäksi kitaristi Tommi Varjola, basisti Keijo Hakala ja rumpali Marko Aarnio sekä Pikku-Pena ystävineen -kokoonpano, joka viihdyttää teemalla Rantakoivun alla. Kello 14.15 vuorossa on Hämeenlinnan kansantanssijoiden tanhuesitys, jonka jälkeen pidetään väliaika.

Juhlapuheen pitää Larin-Kyöstin seuran puheenjohtaja, tietokirjailija Reima T.A. Luoto. Tilaisuudessa luovutetaan myös Larin-Kyöstin mitali. Hämeenlinnalaissyntyisen runoilijan kunniaksi mukana on tietenkin myös lyriikkaa, jota esittävät Liisa Kojamo ja Matti Nummenpää. Lisäksi ohjelmassa on yhteislaulua, joka päätetään perinteiseen Suvivirteen. Kokko sytytetään kello 15.45. Tapahtumassa on puffetti.

Juhannusjuhlat pe 22.6. klo 13 Linnanpuistossa. Vapaa pääsy.

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset