Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Vanhat HPK-starat liekeissä Rinkelinmäen jäällä

Kai Nurminen, Jarkko Varvio, Ville Leino, Ismo Lehkonen, Ari Vallin ja kumppanit pelaavat vähävaraisten junioreiden hyväksi Rinkelinmäellä.
Teijo Savijoki ja Kalle Tie istahtavat viikon päästä pelitamineet päällä vaihtopenkille, ja Antti Korpimaa häärii huoltojoukoissa. Kuva: Lea Karmala
Teijo Savijoki ja Kalle Tie istahtavat viikon päästä pelitamineet päällä vaihtopenkille, ja Antti Korpimaa häärii huoltojoukoissa. Kuva: Lea Karmala

Vanhojen kiekkoilijoiden ilotulitusta luvataan viikon päästä lauantaina yleisölle Rinkelinmäellä. Tuolloin hallissa pelataan HPK Alumnin järjestämä hyväntekeväisyysottelu HPK:ksi ja Kerhoksi nimettyjen joukkueiden välillä. Tuotolla tuetaan vähävaraisten junioreiden jääkiekkoharrastusta.

Tapahtumaa järjestävien alumnien ryhmään ovat kuuluneet muun muassa Teijo Savijoki, Kalle Tie ja Antti Korpimaa. He kiittelevät, että kaikki kutsutut pelaajat ovat tulossa innoissaan mukaan, jos heillä vain ei ole ollut mitään esteitä.

– Siellä on mielenkiintoisia nimiä 80-luvulta. Osa heistä muistaa hyvin tekojääradan, ja osa on luistellut Madison Square Gardenissa. Vaikka on eri aikaan pelattu, hyvin äkkiä yhteinen sävel löytyy. Se on hauskaa. Ja on hienoa, että paljon pelaajia tulee muualtakin kuin Hämeenlinnasta, miehet iloitsevat.

Savijoki ja Tie luistelevat itse jäälle, Korpimaa on mukana huoltojoukoissa.

Joukkueet täyttä rautaa

HPK-joukkueessa pelaavat Tom Koivisto, Tomi Källarsson, Kalle Tie, Marko Palo, Tuomas Vänttinen, Kai Nurminen, Jukka Laamanen, Tommi Santala, Aki Heino, Mika Lartama, Harri Ojanperä, Markku Piikkilä, Kai Rautio, Kari Rosenberg, Niko Kapanen ja Ismo Lehkonen. Ryhmää valmentaa Hannu Savolainen.

Kerho-joukkueeseen kuuluvat Ari Vallin, Hannu Henriksson, Kimmo Peltonen, Jyrki Louhi, Mika Saarinen, Tony Virta, Kari Heikkinen, Teijo Savijoki, Jarkko Varvio, Mauno Koivisto, Jarkko Savijoki, Mikko Tolvanen, Joonas Vihko, Veli-Pekka Laitinen, Tuukka Mäkelä ja Ville Leino. Valmentajaksi on lupautunut Hilpas Sulin.

Ottelu kestää kaksi kertaa 20 minuuttia, eikä taukoja juurikaan pidetä. Pääsymaksu peliin on 10 euroa, ja saman hinnan maksavat myös kaikki pelaajat.

Huutokaupalla lisätukea

Pelin jälkeen ilta jatkuu K18-juhlalla Kerho-ravintolassa, missä voi myös katsella Suomi-Tshekki-peliä. Korpimaa vetää huutokaupan, jonka tuotto menee alumnien perustamaan rahastoon.

– Jatkojuhla on uudentyyppinen kokeilu, muualla ei sellaista ole vielä ollut. Ja huutokauppa on huikea, siellä on muun muassa Kapasen ja Miettisen Dallas-paidat sekä paitoja Lahden isosta alumnipelistä ja tuoreeltaan myös tästä omasta alumnipelistä, Savijoki kertoo.

Alumnit kiittävät HPK Liiga Oy:tä, joka on järjestelyjen lisäksi myös kustantamassa pelipaitoja. Tapahtuma kuuluu osana seuran 90-vuotisjuhlallisuuksiin.

Teemu Tenhusen tukipeli onnistui hienosti viime vuonna, ja nyt toivomme, että tämä lyö samalla tavalla läpi, Savijoki sanoo.

Vanhat pelaajat ovat jo aikaisemminkin auttaneet HPK:n nuorimpia junioreita. Rahaston kautta myönnettävän tuen käytäntö heillä on vielä hieman auki.

– Varmaan apua annetaan siihen suuntaan, missä sen tarve on suurin. Vanhimmilla junioreilla maksut ovat kaikkien isoimmat, ja joissain perheissä saattaa olla monta harrastajaa, alumnit pohtivat.

Alumniottelu HPK-Kerho la 9.11.2019 klo 16 Rinkelinmäen jäähallissa.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset