Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Teräsleidit - Vanhat naiset hunningolla

Teräsleidit laittavat matkansa aikana uuteen uskoon niin menneisyyden ja tulevaisuuden kuin perhe- ja parisuhteet. Kuva: Sami Kuokkanen Kuva: Sami Kuokkanen
Teräsleidit laittavat matkansa aikana uuteen uskoon niin menneisyyden ja tulevaisuuden kuin perhe- ja parisuhteet. Kuva: Sami Kuokkanen Kuva: Sami Kuokkanen

Teräsleidit

Ohjaus Pamela Tola

Pääosissa Leena Uotila, Seela Sella, Saara Pakkasvirta, Heikki Nousiainen, Pirjo Lonka, Samuli Niittymäki

Teräsleidit alkaa hillittömästi! Inkeri (Leena Uotila) on saanut tarpeekseen jatkuvasta nalkutuksesta ja kumauttanut miestään (Heikki Nousiainen) paistinpannulla päähän. Järkyttynyt Inkeri, 75, pelkää murhatuomiota. Yhdessä muistinsa menettäneen siskonsa Sylvin (Saara Pakkasvirta) kanssa hän hakee apua vanhimmalta juristisiskolta Raililta (Seela Sella). Samaan aikaan Inkerin tytär Maija (Pirjo Lonka) yrittää hermot riekaleina järjestää äidilleen syntymäpäiviä.

Kun sisarukset lähtevät hakemaan todisteita lieventävistä asianhaaroista, meno jatkuu yhtä hillittömänä. Teräsleidit on loistava, tabuja rikkova roadmovie, jossa tilanteet ja maisemat vaihtuvat, mutta parasta on sisarusten dialogi. Uotila, Pakkasvirta ja Sella ovat taitavia, ja Pamela Tolan ohjauksessa he ovat parhaimmillaan. Pakkasvirta on arka sisko, Uotila on järkyttynyt ja Sella on viinaanmenevä, teräväkielinen diiva.

Teräsleidejä on pidetty sekavana. Olen eri mieltä – elokuva pysyy loistavasti kasassa ja on voimakas. Vaikka Teräsleidit on hauska, sen taustalla on paljon vakavampia sävyjä, jotka saavat katsojan pohtimaan elämänmenoa.

* * * *

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

28.9.2020