Kaupunkiuutiset

Vanhat valokuvat houkuttivat noin 500 ARS Peltolehtoon

Peltolehdon talo kuhisi elämää kesäkuun kahden ensimmäisen viikon ajan pitkän hiljaiselon jälkeen Lammin kirkonkylässä. ARS Peltolehdon todelliseksi vetonaulaksi osoittautui Lammi ennen vanhaan -näyttely, joka koostui Jaakko Rautavirran kokoelman valokuvista Lammilta 1900-luvun alkupuolelta 1960-luvulle sekä Lammin kirjaston kotiseutukokoelman ilmakuvista Lammin kyliltä.

Lammi ennen vanhaan -muisteluilloissa katseltiin valokuvia videotykillä ja kuultiin Jaakko Rautavirran selostus kirkonkylän muuttumisesta lähes sadan vuoden aikana. Monet iltoihin osallistuneista kertoivat myös muistojaan Peltolehdon talosta ja kirkonkylän vaiheista.

Menneisyyden Lammiin kävi tutustumassa reilun kahden viikon aikana arviolta noin 500 vierasta. Avajaistilaisuudessa oli läsnä 30 henkeä, Ajan patina -hankkeen muisteluillassa 20, Kotiseutulehden omassa Lammi ennen vanhaan -illassa 28 ja jälkimmäisessä 44. Lammin kirjaston kesäpuuhaviikon taidetuntiin osallistui reilut 22 päiväleiriläistä ja kolme ohjaajaa.

– Kokonaiskävijämäärä on puhdas arvaus. Jos yhden päivän aikana kävijöitä oli reilu 30, vieraskirjaan nimensä todennäköisesti kirjoitti vain noin puolet. Tapahtuma oli pääsymaksuton, eikä meillä ollut mahdollisuutta pitää kävijöistä kirjaa muulla tavoin, Lammin kotiseutulehden päätoimittaja Susanna Mattila toteaa.

– Olemme kyllä tosi tyytyväisiä ARS Peltolehtoon kokonaisuutena. Saimme hienon näyttelyn lammilaistaiteilijoiden teoksista ja muutamia maalauksia meni myös kaupaksi. Valokuvanäyttelyn suosio yllätti, ja muisteluiltoihin oli lopulta niin paljon tulijoita, että tuolit loppuivat kesken. Iso kiitos Hämeenlinnan kaupungille, joka mahdollisti näyttelyn järjestämisen antamalla tilan käyttöön ja myöntämällä Minipilotti-avustuksen toiminnalle, hän jatkaa.

 

Lammin kotiseutulehden toimikunta on päättänyt pitää Peltolehdon avoinna vielä Lammi-viikon aikana elokuussa. Näyttely keskittyy kokonaan vanhoihin valokuviin. Näyttely on avoinna koko viikon ajan ti–su klo 16–20 ja näyttely päättyy sunnuntaina yhteiseen kahvihetkeen alkaen klo 16.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset