Kaupunkiuutiset Turenki

Turengin koulun vanhempainyhdistys kaipaa lisää tekijöitä

Anu Maununen toivoo, että vanhempainyhdistyksen kautta koulun asiat tulisivat entistä paremmin kotien tietoon. Kuva: Lea Karmala
Anu Maununen toivoo, että vanhempainyhdistyksen kautta koulun asiat tulisivat entistä paremmin kotien tietoon. Kuva: Lea Karmala

Muutama Turengin alakoulun oppilaiden vanhempi herätti viime vuonna eloon tauolla olleen vanhempainyhdistyksen. Alkuinnostus oli puheenjohtajan Anu Maunusen mukaan hyvä, mutta nyt he kaipaavat lisää vapaaehtoisia mukaan.

– Ajatuksena on, että olisimme vanhempien ja koulun välinen linkki. Emme haluakaan olla mikään rahankeruuyhdistys, mutta tiettyjä kanttiinin pitoja ja muuta on pakko tehdä, että saadaan vähän rahaa. Esimerkiksi viime kouluvuonna järjestimme talviriehatapahtuman ja kevätmyyjäiset, ja jaoimme koululaisille heijastimia, hän kertoo.

Maunusen oma esikoinen on kakkosluokalla, ja perheessä on vielä kaksi pienempää lasta. Hän onkin laskenut, että hän on yhdistyksessä mukana seuraavat yksitoista vuotta.

 

Vanhempainyhdistyksen avulla Maununen arvelee kotien pystyvän saamaan entistä enemmän tietoa siitä, mitä koko koulussa tapahtuu.

– Puhutaan yhtenäiskoulun rakentamisesta Turenkiin. Mielestäni olisi tärkeää, että vanhempainyhdistys olisi mukana suunnittelussa ja tuomassa vanhempien näkökulmaa.

Isoimpana ongelmana Turengin koulussa on Maunusen mukaan tiedotus.

– Toivon, että opettajat voisivat infota entistä enemmän vanhempainyhdistystä, ja me voisimme edelleen infota vanhempia. Koulun ei silloin tarvitsisi huolehtia kaikille tiedottamisesta. Tänä vuonna onneksi saatiin yhdysopettaja, joka kysyi itse, olisiko vanhemmilla tarvetta saada enemmän tietoa, hän kertoo.

Myös koulun kiireisessä ruokailussa ja iltapäivätoiminnassa sekä hieman koulukuljetuksissakin Maununen näkee parannettavaa. Niihinkin vanhemmat voisivat yhdessä vaikuttaa.

– Jos ykkös- ja kakkosluokkalaisilla koulu loppuu yhdeltätoista, heillä alkaa iltapäiväkerho vasta yhdeltä. Heillä on siinä hyppytunti välissä, mikä tuntuu kurjalta. Itsekin laitan lapseni kerhoon, jotta hän olisi siellä turvallisissa käsissä, eikä tunnin verran vain jossain.

 

Vanhempainyhdistyksen järjestämiä tulevia tapahtumia ovat muun muassa joulumyyjäiset ja talvirieha.

– Nykyelämästä puuttuu yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen. Toivon, että pystyisimme sellaistakin keksimään. Odotamme lisää väkeä yhdistykseen mukaan, jotta kaikki työt eivät kuormittuisi harvoille. Viime vuonna meillä oli neljä tapaamista, ne eivät kauheasti rasita, Maununen sanoo.

Vanhempainyhdistyksiä pitää todella hyvänä juttuna myös Janakkalan perhekeskuksen toiminnanjohtaja Liisa Jormalainen.

– Vanhemmat saavat yhdistyksessä toisiltaan vertaistukea, ja he voivat tehdä kaikkea hyvää yhdessä. He voivat miettiä kouluasioita ja tehdä kirjelmiä päättäjille. Vertaistuki on tosi tärkeää, sillä vanhempana oleminen voi olla aika yksinäistäkin. Jos lukee nettipalstoja, siellä on varmoja mielipiteitä ja tulee ehkä hyvinkin teilatuksi. Vähän pienemmässä porukassa asioita on parempi jakaa, Jormalainen sanoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset