Kaupunkiuutiset

Vankilamuseon kesä pyörähti kunnolla käyntiin

Hämeenlinnan Vankilamuseo avattiin toukokuun puolessa välissä yleisölle muutaman vuoden tauon jälkeen. Vankilamuseon avaaminen on ollut usean tahon yhteinen ponnistus ja osoitus mitä yhteistyöllä parhaimmillaan saadaan aikaan lyhyessä ajassa.

Avauksen ovat mahdollistaneet Rikosseuraamuslaitos, Senaatti-kiinteistöt, Museovirasto, Linnan Kehitys Oy sekä Lions Club Hämeenlinna Tawasti. LC Hämeenlinna Tawasti pyörittää Vankilamuseon päivittäistä toimintaa ja siitä vastaa Linnan Kehitys Oy.

Vankilamuseossa vieraili toukokuussa reilun kahden viikon aikana 1210 vierailijaa.

– Olemme tyytyväisiä toukokuun tulokseen. Saimme positiivista palautetta sekä kävijöiltä että henkilökunnaltamme. Oli mukava, kun erityisesti oppilasryhmät löysivät Vankilamuseon. Lisäksi Kansainvälinen museopäivä oli menestys, yhden päivän aikana vierailijoita kävi 150, Markku Ilmarinen LC Hämeenlinna Tawastista kertoo.

 

Vankilamuseo on avoinna koulujen alkuun saakka joka päivä klo 10–17. Poikkeuksen tekee ainoastaan juhannusaatto, jolloin museo on suljettu. Elokuun puolesta välistä elokuun loppuun Vankilamuseo on avoinna tiistaista perjantaihin klo 10–16 ja viikonloppuna klo 11–16.

– Suomen vankeinhoito täyttää tänä vuonna 150 vuotta ja on hienoa, että Euroopan laajin vankilamuseo saatiin jälleen avoimeksi yleisölle, Pilvi Isotalus Rikosseuraamuslaitoksesta toteaa.

– Vankilamuseo on aina ollut yksi suosituimmista kohteista kaupungin matkailutarjonnassa. Linnanniemen kohteisiin, Hämeen linnaan ja Museo Militariaan, odotetaan kesällä jälleen kymmeniätuhansia vierailijoita ja Vankilamuseo täydentää jälleen monipuolista tarjontaa, Mervi Käki Linnan Kehityksestä muistuttaa.

 

Hämeen linnaan, Museo Militariaan ja Vankilamuseoon on mahdollista lunastaa edullisempi aluelippu, jolla pääsee tutustumaan kaikkiin kolmeen Linnanniemen kohteeseen. Aluelipun voi lunastaa kaikkien kohteiden lipunmyyntipisteistä.

Linnanniemessä tehdään tiivistä yhteistyötä ja vastikään solmitun yhteistoimintasopimuksen tarkoituksena on kehittää Linnanniemeä nähtävyyskohteena. Mukana sopimuksessa ovat Museovirasto/Suomen kansallismuseo ja Hämeenlinnan kaupunki.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset