fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Vankilateatteriesitys pohtii kuolemaa leikin keinoin – vielä ehtii katsomaan, mitä vangit ovat saaneet aikaiseksi

Hämeenlinnan teatterin, Taittuu ry:n ja Riihimäen vankilan yhteisproduktio Suomen loppusijoitus oy – Hiihtävä hautaustoimisto on torstaista lähtien pyörinyt Verstas-näyttämöllä. Viimeiset kaksi näytöstä ovat lauantaina. Kuva: Lauri Seppänen

– Aika jäykkiä olivat ensimmäiset harjoitukset. Mutta mitä enemmän uskalsi heittäytyä, sitä enemmän itsekin sai, sanoo norjalaista Öivindiä esittävä mies.

Hämeenlinnan teatterin, Taittuu ry:n ja Riihimäen vankilan yhteisproduktio Suomen loppusijoitus oy – Hiihtävä hautaustoimisto on torstaista lähtien pyörinyt Verstas-näyttämöllä. Viimeiset kaksi näytöstä ovat lauantaina.

Lasse Lehtisen romaaniin Hiihtävä hautaustoimisto perustuvaa esitystä on harjoiteltu elokuusta. Tekstiä työryhmä eli neljä näyttelijää ja ohjaaja Antti Lattu työstivät jo aikaisemmin.

Tarina kertoo miehistä, jotka perustavat vain tuhkaa käsittelevän hautaustoimiston. Vainajan tahdosta tuhka toimitetaan mihin vain – vaikka Etelämantereelle.

 

Taittuu ry on tuottanut vankilateatteria kymmenen vuotta. Vuonna 2009 Vanajan vankilan vangit esittivät Hämeenlinnan teatterissa näytelmän Punahilkka ja susien maailma. Sittemmin vankilateatteria on tehty yhteistyössä eri vankiloiden ja teatterien kanssa.

Ponnistus on iso niin vankilalle ja näyttelijöille kuin Taittuu ry:lle ja teatterillekin. Tällä kertaa projektissa ovat mukana Riihimäen vankilan yhden osaston miehet.

Taittuu ry:n vastuuohjaajan Hannele Martikaisen mukaan tavoitteena on purkaa ennakkoluuloja ja vahvistaa esitykseen osallistuvien itsetuntemusta ja vastuunottokykyä. Esitykset ovat olleet suosittuja.

– Meillä on hyvä ryhmä, jossa on voinut heittäytyä. Olemme treenanneet myös harjoitusten ulkopuolella, kertovat “Öivind” ja muun muassa pingviiniä esittävä mies.

 

Suomen loppusijoitus oy – Hiihtävä hautaustoimisto Hämeenlinnan teatterin Verstas-näyttämöllä la 12.1. klo 14 ja 18.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset