fbpx
Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua: Vapaaehtoiskeskus Pysäkki juhli Petäyksessä ja Kaurialan lukiolaiset kävivät Ruotsissa

Vapaaehtoiskeskus Pysäkin väki vietti mukavan juhlapäivän Petäyksessä. Ohjelmassa oli muun muassa rastirata ja geokätkeilyä. Kuva: Muu
Vapaaehtoiskeskus Pysäkin väki vietti mukavan juhlapäivän Petäyksessä. Ohjelmassa oli muun muassa rastirata ja geokätkeilyä.

Vapaaehtoiskeskus Pysäkki täytti 25 vuotta 22.8. Saavutusta juhlittiin Petäyksessä, johon oli kerääntynyt satakunta vapaaehtoista. Sää suosi, edellispäivän sateen jälkeen paistoi aurinko. Juhlassa oli rento meininki, tavattiin tuttuja ja tuntemattomia.

Ohjelmassa oli muun muassa rivitanssia Kirpsukan opastuksella, rastirata ja geokätkeilyä Hämeenlinnan Ladun järjestämänä. Musiikkipuolesta pitivät huolen Räp-mummo Eila ja Duo Naapurit. Myös kaupunginjohtaja Timo Kenakkala ja kirkkoherra Timo Kalaja kävivät esittämässä onnittelut. Juhlassa muistettiin ansioituneita vapaaehtoisia. Pysäkin toimintahan pyörii ahkerien vapaaehtoisten voimin, ilman heitä ei olisi Pysäkkiäkään! Jos vapaaehtoistoiminta kiinnostaa, mukaan mahtuu aina.

Ridsportgymnasiet Strömsholmissa Kaurialan lukiolaiset ratsastivat hulppeassa hallissa ratsastuksenopettaja Kati Ojalan ohjauksessa.

Kaurialan lukiolaiset kavioilla Ruotsissa

Kaurialan lukion 15 toisen vuoden opiskelijaa vieraili Ruotsissa kahden opettajansa kanssa 27.8.–2.9. Matkalla oli mukana tiedelukion ja yleislinjan opiskelijoita. Vierailu toteutettiin NordPlus Junior -ohjelman myöntämällä tuella yhteistyössä ratsastuslukio Ridsportgymnasiet Strömsholmin kanssa.

Tukholmassa lukiolaiset tutustuivat museoihin ja nähtävyyksiin kolmen päivän ajan. Luonnonkauniilla paikalla sijaitsevassa ratsastuslukiossa vieraille oli järjestetty monenlaista ohjelmaa, kuten kampusalueen esittely, vierailu Strömsholmin linnaan sekä hevosmatematiikan oppitunti.

Myös vastavierailu on luvassa, sillä ratsastuslukiolaiset ovat tulossa tutustumaan Kaurialan lukioon marraskuussa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset