Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Vapaaehtoistoiminnassa on jokaiselle jotakin - Koulutusta tarjolla syyskuussa

Suomen Punainen Risti on yksi vapaaehtoistoiminnan verkostoon kuuluvista yhdistyksistä Hämeenlinnan seudulla. Kuva: Terho Aalto
Suomen Punainen Risti on yksi vapaaehtoistoiminnan verkostoon kuuluvista yhdistyksistä Hämeenlinnan seudulla. Kuva: Terho Aalto

Hämeenlinnan seudun vapaaehtoistoiminnan verkosto järjestää kolmeosaisen vapaaehtoiskoulutuksen syyskuussa. Verkoston toimijat ovat järjestäneet koulutuksia vuodesta 2015 lähtien ja ne ovat vakiinnuttaneet paikkansa tärkeänä koulutuspolkuna paikallisten yhdistysten toiminnassa.

– Koulutus mahdollistaa matalan kynnyksen tutustua paikallisten yhdistysten toimintaan ja tarjoaa erittäin laadukkaan sekä monipuolisen kokonaisuuden vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille, verkoston puheenjohtaja Suvi Hietaniemi alleviivaa.

 

Koulutuksen käynyt voi lähteä mukaan minkä tahansa verkostoon kuuluvan yhdistyksen vapaaehtoistoimintaan, mutta se ei itsessään sido osallistujaa toimintaan. Koulutuksessa käydään läpi vapaaehtoistoiminnan periaatteita ja käytäntöjä, vuorovaikutusta ja kohtaamista sekä tutustutaan vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksiin Hämeenlinnan alueella.

– Meillä on jokaiselle jotakin. Pystymme yhteistyössä tarjoamaan Kanta-Hämeen alueella yhdellä kertaa poikkeuksellisen määrän erilaisia vapaaehtoistehtäviä laajalla skaalalla. Oman paikan ja mieleisen tekemisen löytäminen on vapaaehtoistoiminnassa hyvin tärkeää, Hietaniemi muistuttaa.

 

Vapaaehtoistoiminnan peruskoulutus järjestetään maanantaisin 16.9. klo 17–20, 23.9. klo 17–19 ja 30.9. klo 17–19. Paikkana on Kumppanuustalo (Kirjastokatu 1).

Ilmoittautumiset ja tiedustelut maanantaihin 9.9. mennessä: suvi.hietaniemi@hameensetlementti.fi tai 050 305 9002.

 

Verkoston vapaaehtoistoimijat:

FinFami

Rikosuhripäivystys

Kanta-Hämeen Perhetyö

Kanta-Hämeen Muistiyhdistys

Hämeenlinnan Kaupunki

Kanta-Hämeen Hengitys

Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset

Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Hämeenlinnan Seudun Nuorisoasunnot

Suomen Punainen Risti

Vapaaehtoiskeskus Pysäkki

Vikto ry

Koulutetut Asiantuntijat ry

Hämeen Setlementti

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset