fbpx
Kaupunkiuutiset

Vapaakirkko juhlii Hämeenlinnassa

Suomen Vapaakirkon vuotuiset valtakunnalliset kesäjuhlat pidetään muutaman vuoden tauon jälkeen jälleen Hämeenlinnassa 1.–3.7. Juhlille odotetaan noin 5000 vierasta.

Juhlien pääpuhujana on ruotsalainen pastori ja raamatunopettaja Richard Svensson. Hänen opetuksensa juhlilla pohjautuu efesolaiskirjeeseen.

Vapaa-ajallaan Richard kuntoilee ja seuraa mielellään urheilua. Mies on vieraillut Suomessa sekä Turun että Oulun seuduilla. Svensson tunnetaan innokkaana jalkapallofanina ja muunkin urheilun seuraajana. Svensson myöntää tehneensä kerran Suomessa käydessään erityisen suuren virheen.

– Eräässä seurakunnassa Suomessa julkisesti, että Ruotsi on parempi jääkiekossa kuin Suomi. Se on hölmöintä, mitä olen tehnyt.

Juhlapaikkoina ovat Ritari-areena, Elenia-areena ja Poltinahon seurakuntatalo.

– Juhlia on valmistellut noin 200 talkoolaista pääosin Hämeenlinnan seudun eri seurakunnista, pastori Arto Kortemaa sanoo.

Juhlien päätapahtumia ovat perjantai- ja lauantai-iltojen tilaisuudet Ritari-areenalla. Valtakunnallinen Kid’s Action Night 20-vuotisjuhla 7–12-vuotiaille lapsille on perjantaina. Viime vuosina ympäri maata eri seurakuntien järjestämät Kid’s Acton Night -toiminta on saanut alkunsa Jyväskylän Vapaaseurakunnasta.

Tällä vuosituhannella Vapaakirkon kesäjuhlat on järjestetty Hämeenlinnassa kolme kertaa aikaisemmin, viimeksi vuonna 2012.

– Juhlille ovat tervetulleita kaikki kaupunki kaupunkilaiset ja lähikuntien asukkaat sekä kauempaakin saapuvat vieraat, Kortemaa toivottaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset