Kaupunkiuutiset

Vastaus löytyy luonnosta

Napapiirin sankarit 3Ohjaaja Tiina LymiRooleissa Jussi Vatanen, Pamela Tola, Timo Lavikainen, Santtu Karvonen, Kari Ketonen, Jani Volanen, Taneli Mäkelä

 

Napapiirin sankarit alkoi vuonna 2010 Dome Karukoksen ohjaamana vauhdikkaasti ja traagisesti. Heti alussa oli tunturissa hirttopuu, suvun tragedia. Kolmaskin elokuva alkaa kuolemasta, siinä ollaan päähenkilön Jannen (Jussi Vatanen) hyvän ystävän hautajaisissa.

Tämän jälkeen Janne lähtee kirjailija Paolo Coelhon innoittamana tunturivaellukselle etsimään itseään. Hänen vaimonsa Inari (Pamela Tola) vie lapset isovanhemmille hoitoon ja lähtee suopotkupallokisoihin. Kaiken takana on se, että Inari haluaa takaisin työelämään. Tietenkin taustalla väijyy jälleen Pikku-Mikko (Kari Ketonen), joka on sairaalloisen ihastunut Inariin.

Tuttu meininki siis? Ei ihan. Tiina Lymin ohjaama elokuva on muutamaa astetta vakavampi ja koskettavampi kuin aiemmat. Tässä myös Inari nousee aiempien elokuvien taustalta räyhäävästä vaimosta itsenäiseksi ja kokonaiseksi henkilöhahmoksi. Hitaasti alkava elokuva pääsee kyllä lopulta tuttuun pohjoiseen sekoiluun ja piruilee hyvin nykyelämälle. Sivuhenkilöistä erityisesti Jani Volanen on erinomainen. Elokuvan maisemat ovat upeat.

 

* * *

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset