Kaupunkiuutiset

Vauhdikasta menoa pumppuasemalla

Tänä syksynä Eräs Teatterin lavalla nähdään Marita Kärkkäisen käsikirjoittama komedia, Pumppuasema. Näytelmä saa ensi-iltansa tulevana lauantaina.

Pumppuasema kertoo vuorilla sijaitsevasta pumppuasemasta, jonka rauha rikkoutuu, kun pumppuasemakomission lähettämä pikkumainen tarkastaja tulee asemalle yllätyskäynnille ja saa kaikkien asemalla kävijöiden päivärutiinit kerralla sekaisin.

Kaupungin yläpuolella on voimalatyömaan jäljiltä järviallas, joka ei mahdu rantojensa sisään. Kun vuorilla alkaa sataa paljon pelkona on, että vedenpinta saattaa kohota liian korkeaksi, jolloin altaan patovallit saattaisivat murtua ja kaupunki alhaalla peittyisi mutaan ja veteen.

Pumppuasemaa on 30 vuotta hoitanut sama ja uskollinen mies, joka on aina noudattanut pumppuasemanhoitajankäsikirjan ohjeita ja pykäliä. Alati jatkuvan sateen seurauksena pumppuasemanhoitaja on kuitenkin kovin eri mieltä siitä, millaisia tarvittavia toimia asemalle tullaan yhtäkkiä hänen puolestaan tekemään. Kun tähän lisätään vielä postinjakaja, kaupungin pumpputoimiston päällikkö, naapurissa asuva tohtori ja lähistöllä retkeilevä outo porukka, on työlleen omistautuneen pumppuasemanhoitajan elämä kerrasta sekaisin ja viranhoitokin estyy pelottavin seurauksin. Tämän vuoksi pumppuasemanhoitajan on tehtävä mitä tehtävissä on.

Myös erikoispääylipumppumestarin arvonimi tuntuu olevan saavutettavissa kaupungin tuhoutumisesta huolimatta. Oman sopan näytelmässä keittää myös salaperäinen taloudenhoitaja, jota kukaan ei oikeasti tunnu tuntevan.

Näytelmän ohjaa Harri Laine. Rooleissa nähdään Aki Granlund, Laura Huovinen, Harri Jokinen, Ritva Leena Jokinen, Teija Laitila, Kari Salmenoja, Sauli Sipponen ja Pirjo Valokorpi.

Pumppuasema tulee ensi-iltaan 8.11.2014. Esitykset 8.11.2014 – 14.2.2015.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset