Kaupunkiuutiset

Vauva- ja taapero
sirkus on laatuaikaa

Vanajaveden opistossa kurssitarjontaa on puolen vuoden ikäisestä ylöspäin.

– Pienimpien, vauva- ja taaperoikäisten kurssit ovat laatuaikaa lasten ja vanhempien kesken, yhdessä tekemistä, opiston tanssin, liikunnan ja sirkuksen suunnittelijaopettaja Tuija Telén-Setälä sanoo.

Kurssihaitari ulottuu jo pienimpien opiskelijoiden kohdalla kuuden kuukauden ikäisten vauvasirkuksesta taaperoihin, kolmivuotiaisiin. Siitä ylöspäin – kuuden ikäisiin saakka tarjolla on tanssia ja sirkusta luontevasti yhdistävää, opistossa uutta miniSirTa-ohjausta ja lisäksi omanaan aloittaa varsinainen tenavasirkus nelivuotiaista alkaen.

Vauvasirkuksessa opetus tapahtuu pienessä, vauvan/vanhemman ryhmässä ja on yksilöllistä, liikunnallista leikkiä ja vähän temppuiluakin – vauhdikkuutta vauvan ehdoilla. Siinä otteet ja liikkeet harjoitellaan ohjaajan, sirkusohjaaja Kati Mäkelän silmän alla tarkassa valvonnassa. Vauvasirkus vahvistaa lapsen ja vanhemman välistä tunne- ja luottamussidettä ja ulottuu aikaa myöten laajemmallekin, luottamuksena koko ryhmään.

Lapsen kanssa sirkustunnille osallistuva turvallinen aikuinen voi olla muukin kuin oma äiti tai isä, vaikka isovanhempi, kummi. Kevyttä liikuntaa tunti on myös aikuiselle.

– Liikkumiseen opisto haluaa rohkaista pienestä pitäen, kun liikkuu pienenä, liikkuu isonakin, uskoo Tuija Telén-Setälä.

Ilmoittautuminen vauva- ja taaperosirkuksiin, kuten kaiken ikäisten tanssi-, liikunta- ja sirkusryhmiin Vanajaveden opistossa on alkanut 10.8.2016.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset