fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Veera Räkköläinen hankki mekon vanhojen tansseihin Arizonasta ja säästi – Muoti muuttunut tylliunelmista kapeampiin pukuihin

Vaihto-oppilasvuonna hän pääsi useampiin tansseihin, mutta vanhojen tansseja hän odottaa eniten.
Veera Räkköläinen odottaa innolla vanhojen tansseja.

Viime helmikuussa Veera Räkköläinen seurasi sosiaalisesta mediasta kavereidensa vanhojen tansseja ja tunsi koti-ikävää ensimmäistä kertaa. Hän oli Arizonassa vaihto-oppilaana.

– Silloin tuli tunne, että olisinpa Suomessa.

Nyt hän on, ja pääsee tanssimaan vanhat. Abiturienttivuottaan viettävät kaveritkin pääsevät seuraamaan Räkköläisen tansseja, koska abiristeily on vasta reilun viikon kuluttua.

Tänä vuonna vanhat tanssitaan yhtenä päivänä, perjantaina. Räkköläisen mukaan se on hyvä meikkien ja kampausten kannalta, vaikka luvassa onkin pitkä päivä.

Satasien säästö

Vaihto-oppilasvuonna Räkköläinen pääsi tanssimaan useamman kerran. Syksyllä oli homecoming-tanssit, joissa käytetään lyhyttä mekkoa. Sen jälkeen seurasi amerikkalaisittain iso juttu eli prom-tanssit.

– Prom on tosi iso juttu, mutta kyllä se eroaa vanhojen tansseista. Puvun pitää olla pitkä, mutta muuten on vapaata tanssia ja syömistä. Vähän kuin koulun discoissa, Räkköläinen vertaa.

Kun hän osti prom-mekkoaan, hän ajatteli jo Suomen vanhojen tansseja, ja sitä, että samalla puvulla voi tanssia myös Suomessa.

Täällä tanssimekot maksavat usein 400–500 euroa, sai Arizonasta mekon sadalla dollarilla.

Räkköläisen mielestä tanssimekot eivät ole niin muhkeita tylliunelmia kuin pari vuotta sitten. Väreissä suositaan edelleen kuitenkin pastellisävyjä.

– Jenkeissä värejä käytettiin paljon rohkeammin. Siellä oli räiskyvän punaisia, keltaisia ja metsänvihreitä pukuja.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Hämeenlinnalainen Veera Räkköläinen käy Kaurialan lukion tiedelinjaa. Hän on aloittanut valmistautumisen vanhojen tansseihin jo kuukausia sitten. Kuva: Pekka Rautiainen
Hämeenlinnalainen Veera Räkköläinen käy Kaurialan lukion tiedelinjaa. Hän on aloittanut valmistautumisen vanhojen tansseihin jo kuukausia sitten. Kuva: Pekka Rautiainen

Valmistelu aloitettava varhain

Tanssipareista käydään kisaa jo syksyllä, koska lukioissa on usein tyttöjä enemmän kuin poikia. Räkköläinen sopi jo syksyllä parinsa kanssa vanhoista.

– Onneksi siitä ei tarvinnut stressata.

Kaurialassa tanssitaan kahdessa vuorossa. Näin osa pojista tanssii molemmissa vuoroissa.

– Se on pojille ihan kova homma. Vielä kun heiltä odotetaan, että vievät ja osaavat jokaisen tanssin.

Treeniä on alla, sillä harjoittelu vanhojen tansseja varten on alkanut jo marraskuun lopussa. Siitä alkoi myös odotus.

– Muihin oppilaisiin on tutustunut eri tavalla tanssiharjoituksissa.

Muukin valmistautuminen on pitänyt aloittaa varhain.

Räkköläinen on varannut kampaajan jo joulukuussa, meikin hän aikoo tehdä itse ja tanssikengät löytyivät kotoa. Lisäksi hän laitattaa kynnet.

– Meikkiä olen harjoitellut muutaman kerran. Tämä on ollut hauskaa valmistautumista, stressiä en ole ottanut.

 

Penkkariajelut torstaina kello 12 torilla.Vanhojen tanssit perjantaina. Vanhat vierailevat kouluilla ja hoivakodeissa. Juhlapäivä päättyy Loimua-areenalla pidettäviin tansseihin.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset