fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Taidemuseossa Veikko Halmetojan kuraattorikierros - Esittelyssä Tommi Toijan näyttely

Kuraattori Veikko Halmetoja esittelee sunnuntain kuraattorikierroksella Tommi Toijan taiteen taustoja. Kuva: Reima Määttänen
Kuraattori Veikko Halmetoja esittelee sunnuntain kuraattorikierroksella Tommi Toijan taiteen taustoja. Kuva: Reima Määttänen

Tommi Toija – Omia kuvia -näyttelyn kuraattori Veikko Halmetoja kertoo sunnuntaina kuraattorikierroksella näyttelyn taustasta, sen teemasta ja teoksista.

Tommi Toija (s. 1974) on yksi tämän hetken kiinnostavista kuvanveistäjistä. Veikko Halmetojan kuratoima näyttely esittelee Toijan uusimpia veistoksia ja maalauksia, muutamilla vanhemmilla teoksilla maustettuna.

Näyttelyn teokset ovat taiteilijan omia kuvia, mutta myös muotokuvia nykyihmisestä ihmettelemässä ympärilleen levittäytyvää maailmaa. Mukana on persoonallisia veistoshahmoja, jotka ovat tuttuja taiteilijan tuotannosta, mutta myös harvemmin nähtyjä rintakuvaveistoksia, croquis-piirroksia ja akvarelleja.

Veikko Halmetoja on helsinkiläinen taidegalleristi, kuraattori ja kriitikko. Hän on kuratoinut lukuisia taidenäyttelyitä ja toiminut vuosia Mäntän kuvataideviikkojen organisaatiossa.

Veikko Halmetojan kuraattorikierros Taidemuseossa sunnuntaina 10.11. kello 14.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset