Kaupunkiuutiset

Vekka Liikenne laajentaa kokous- ja ryhmämatkailuun

Perinteikäs hämeenlinnalainen Vekka Liikenne Oy hakee vahvaa kasvua kokous- ja ryhmämatkailusta. Painopistealueena on koko Kanta-Hämeen maakunta, mutta palvelutarjontaan kuuluvat myös ryhmämatkojen järjestäminen kotimaan kohteisiin ja ulkomaille.

Vekka Liikenne on jo sopinut Hämeenlinnassa kokousjärjestelyjen yhteistyöstä mm. Verkatehtaan, Hämeen linnan, Tawastia Groupin, Petäyksen sekä Hahkialan kartanon kanssa. Majoitusyhteistyösopimus puolestaan on mm. Hotelli Vaakunan kanssa. Neuvottelut ovat käynnissä myös Forssan seudun toimijoiden keskuudessa.

Vekka Liikenne laajentaa samalla räätälöityjen pakettimatkojen järjestämistä. Avaimet käteen -periaatteella järjestettävät matkat suuntautuvat Hämeestä muualle, mutta erityisen painotetusti maakunnan sisällä ja muualta Hämeeseen.

– Hämeellä maakuntana on valtavasti tarjottavaa matkailukohteena. Täällä asuvillakin on paljon näkemättä ja kokematta kaikesta siitä, mitä on tarjolla. Puhumattakaan muualla asuvista suomalaisista ja ulkomailta saapuvista turisteista, Vekka Liikenteen toimitusjohtaja Karoliina Frank korostaa maakunnallista näkökulmaa.

 

Hämeen Matkailun toiminnan päätyttyä maakunnan matkailupalveluita ei ole kootusti tarjottu kenenkään toimesta vuosiin. Toimitusjohtaja Frank uskoo, että yrityksellä hyvät mahdollisuudet rakentaa yli kuntarajojen toimivaa yhteistyötä.

– Yrittäjä ei katso kuntarajoja. Kuntapuolella joudutaan helpommin tilanteeseen, jossa lasketaan naapurin saamia hyötyjä tehtyihin panostuksiin verrattuna. Meillä ei sitä pelkoa ole, koska kaikki laatukriteerit täyttävät yritykset ovat samalla viivalla paikkakunnasta riippumatta, Karoliina Frank sanoo.

Toimitusjohtaja Frank asettaakin ensimmäiseksi isoksi tavoitteeksi nousta maakuntaa palvelevaksi toimijaksi, jonka kautta voi järjestää tapahtumia isoista konferensseista luokkakokouksiin tai sukujuhliin kuljetuksia ja majoitusjärjestelyjä myöten.

– Yhteistyöverkostoa laajennetaan sitä mukaa kuin kiinnostuneita riittää. Laatu on tärkein kriteerimme, siitä emme tule tinkimään missään vaiheessa. Yhteistyöyrityksen koolla ei ole merkitystä, Vekka Liikenteen asiakaspäällikkö Virpi Juutinen sanoo.

Yrityksen tavoitteena on kehittää jo tulevaksi kesäksi erilaisia Hämeeseen keskittyviä päivämatkoja, jotka vievät asiakkaat yleisesti vähemmän tunnettuihin paikkoihin, uusien elämysten pariin.

 

Vekka Liikenteellä on tällä hetkellä valmiina matkapaketteina muun muassa tutustumismatka eduskuntaan, erilaisia kylpylämatkoja, hiihtomatkapaketteja, Ahvenanmaan kierros, kulttuurimatkoja, ruskaretkiä jne.

– Tulevaisuuden matkapaketit voivat rakentua myös yksittäisten asiakkaiden ja tapahtumajärjestäjien vinkeistä. Vaikka kolmenkymmenen osanottajan konserttimatka toiselle puolelle valtakuntaa hoituu helposti puhelinsoitolla. Hyvin palveleva tapahtumajärjestäjä huolehtii jo ennakkoon kokonaisuuden toimivuudesta ja on matkasta vastuullinen, toteaa Virpi Juutinen.

Vekka Liikenteessä uskotaan vahvasti siihen, että laadukkaan bussimatkailun suosio kasvaa sen helppouden ja nykyaikaisten palvelujen ansiosta.

– Se on myös ekologista ja turvallista, reittivalinnat tehdään asiakkaan toivomusten mukaan eikä itse tarvitse huolehtia muusta kuin pysäkille saapumisesta, Karoliina Frank kuvailee.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset