Kaupunkiuutiset

Velikullat lahden takaa

HPK:ssa pelaa tällä kaudella peräti kolme ruotsalaista: puolustajat Mathias Porseland, 31, ja Jesper Lindgren, 20, sekä hyökkääjä Victor Backman, 26. Kolmikolla on oma huumorinsa ja myös tietynlainen iän tuoma asema porukkansa sisällä.

Porseland on jo konkari Hämeenlinnassa asumisessa, joten hän on voinut opastaa uusia tulijoita täkäläiseen elämänmenoon.

– Me kutsumme Mathiasta daddyksi. Jesperin kanssa me ollaan veljeksiä ja asutaan yhdessä, Backman selvittää.

– Victor kokkaa Jesperille ja pitää muutenkin pikkuveljestä huolta: tekee aamiaista, laittaa nukkumaan ja vie hallille, Porseland kujeilee.

Backman ja Lindgren ovat ottaneet arkeensa juttuja Ruotsissa pyörivästä tv-sarjasta Leif och Billy, joka on sketskikomedia Norrlandissa asuvista, orvoista aikuisista veljeksistä.

– Me puhumme keskenämme kuin nuo roolihahmot, minä olen Leif ja Jesper on Billy, Backman hekottaa.

Oikeasti Backmanin lempinimi on Backe, Lingreniä kutsutaan Lingeksi ja Porselandia Porseksi.

Viime kaudella Backman kiekkoili Norjan liigassa Stjernenissä, ja Porseland palasi viiden muualla vietetyn kauden jälkeen joulukuussa takaisin Hämeenlinnaan. Miehet ovat tunteneet toisensa pidempään, mutta Allsvenskanin Modosta Hämeenlinnaan tullut Lindgren ei tuntenut aikaisemmin kumpaakaan, eikä hän tiennyt Suomestakaan oikein mitään.

– Ajattelin, että tämä on hyvä tilaisuus minulle, Lindgren sanoo.

Backman oli vähän kysellyt Porselandilta, millaiseen paikkaan hän olisi tulossa.

– Mathias kertoi, että HPK:ssa on hyvä valmennus ja Hämeenlinna on pieni kaupunki, jossa on paljon kiekkofaneja.

Backman ja Lindgren ovat harjoituspelien perusteella näyttäneet ihan oivilta hankinnoilta. Backman on tehnyt 3 maalia ja syöttänyt 5, ja Lindgrenkin on päässyt yhden maalin makuun, syöttöpisteitä hänelle on kertynyt 2. Porseland on pelannut vähemmän harjoituspelejä, mutta mitään vammaa hänellä ei kuitenkaan ole ollut.

Backman kuvailee itseään pelaajaksi, joka tekee kovasti töitä joukkueen eteen. Hän arvioi myös, että hänellä on hyvä laukaus. Sitä onkin jo nähty treenipeleissä.

Lingren kertoo tykkäävänsä pelaamisesta kiekon kanssa. Isoimmaksi asiaksi kehittymisensä kannalta hän sanoo fyysisyyden parantamisen. Se toisi lisää vahvuutta puolustamiseen.

Pukukopissa kolmikosta äänekkäin on kuulemma Backman. Porselandin mukaan hän yrittää koko ajan puhua suomea.

– Victor ajatteleekin jo suomeksi. Hän osaa kieltä enemmän kuin minä. Hän ei välitä siitä, miltä se kuulostaa, Porseland nauraa.

Ruotsalaiset myöntävät, että ei ole ihan helppoa tulla eri maasta joukkueeseen, jossa muut puhuvat vierasta kieltä.

– Jotkut suomalaiset pelaajat kuitenkin haluavat opetella ruotsia. Ja totta kai me olemme mukana kaikissa pukukoppijutuissakin ja yritämme myös oppia suomea, he sanovat.

Tämän kauden HPK:sta Porseland uskoo kehittyvän hyvän joukkueen, kunhan tärkein asia onnistuu eli hyökkäyksen ja puolustuksen välinen yhteys. Lindgrenin mukaan joukkueessa on nopeutta ja loistavia luistelijoita.

– Hyvältä näyttää. Meitä vastaan on vaikea pelata, kun teemme kovaa töitä ja luomme painetta. Koska olen nuori, itselleni tulee varmaan vielä peleissä ailahtelua, mutta pyrin pitämään mahdollisimman hyvän tason koko kauden ja auttamaan joukkuetta, Lindgren pohtii.

Backman kehuu, että joukkue on treenannut hyvin ja jaksaa painaa täydet 60 minuuttia – ja vielä parantaa kolmanteen erään.

– Itse haluan kehittyä ja edistyä joka päivä ja antaa joukkueelle sata prosenttia. Luistelu ja peli ovat täällä nopeampaa kuin aikaisemmissa joukkueissani, joten tempoon tottuminen onkin minulle se juttu. Mutta ihan hyvin on alkanut.

Lindgrenin unelmana on NHL. Myös Backman haluaa totta kai pelata aina mahdollisimman parhaassa sarjassa, mutta hän sanoo olevansa realisti.

– Nyt haluan, että tämä kausi HPK:ssa menee hyvin.

Hämeenlinnaan uudet tulokkaat eivät ole vielä ehtineet juurikaan tutustua, jääkiekko on vienyt sen verran tarkkaan kaiken ajan.

– Viime viikonloppuna pelasin golfia, se oli hienoa, vaikka sää oli vähän huono. Ja Café Kukossa olemme käyneet sunnuntaisin, Lindgren mainitsee.

Kaikki kolme odottavat jo innolla Liigan alkua. Jokainen heistä on myös terveenä ja valmis pelaamaan. Ennen Liigan alkua HPK:lla on jäljellä vielä yksi harjoitusottelu, Ässiä vastaan Porissa ensi keskiviikkona.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset