fbpx
Kaupunkiuutiset

Venekyydillä Kantolan konserttiin

AC/DC:n konserttiin Kantolaan pääsee kaupungista veneellä. Seppo Kantakosken Serit-Style-yritys kuljettaa väkeä tapahtumapäivänä aamusta iltaan sekä Rantakasinolta että Virvelin Rantakrouvilta.

Matka kestää kymmenisen minuuttia, ja Kantakoski laskeekin, että hän pystyy parhaimmillaan tekemään kolme keikkaa tunnissa. Hän huristaa katsastamassa koko päivän ajan kummankin rannan vuorollaan, josko ihmisiä on odottamassa kyytiä. Ja yöllä pääsee konsertin jälkeen takaisin kaupunkiin.

Festivaalialueella yrityksellä on oma laituri, johon asiakkaat voivat rantautua.

Säällä kuin säällä

Kantakosken menopeli on RIB, joka on niin sanottu kovapohjainen kumivene. Kerrallaan siihen mahtuu kuskin lisäksi 12 ihmistä. Perässä pauhaa 250-hevosvoimainen moottori, mutta kaikkia tehoja ei luonnollisestikaan voi kaupunkialueella ottaa irti.

Matkustuspaikka veneestä, jossa on asianmukaiset varusteet pelastusliiveineen ja ohjaajalla vuokraveneen kuljettajan lupakirja, heltiää muutamilla euroilla.

Paatti puskee Kantakosken mukaan hyvin eteenpäin vähän kovemmissakin tuulissa.

– Vanajalla ei sellaista keliä olekaan, ettei sillä voisi lähteä vesille. Veneellä on käyty Piritan satamassakin Tallinnassa, hän kertoo.

Samaisella RIB:llä ajettiin vuonna 2007 Thaimaan Phuketissa kilpailu, jonka jälkeen se tuotiin Suomeen. Muutamia samanlaisia veneitä maassamme on, mutta Hämeenlinnassa ei ole muita.

Kantakoski on tarjonnut charter-kuljetuksia vesillä jo parin vuoden ajan. Häneltä voi tilata veneen myös muualle kuin Vanajavedelle. Tarvittaessa se kuljetaan paikalle maitse.

– Mielellään charter-toimintaa kehittäisimme entisestään. Ja Kantolan kuljetukset saavat, totta kai, jatkoa tulevinakin konserttipäivinä, hän lupaa.

Parkkialue matkailijoille

Uutena palveluna Kantolaan avautuu myös reilun kokoinen parkkipaikka matkailuautoille ja moottoripyörille.

– Entisen rehutehtaan piha-aluetta on sitä varten raivattu ja tasoitettu. Erityisiä palveluja, kuten sähköä, siellä ei kuitenkaan ole, paikan puuhamies, ravintoloitsija Jukka Merivuori kertoo.

Kulku Myllärinkatu 3:essa sijaitsevalle pysäköintialueelle on 10-tieltä Vanajan kirkon liittymästä. Avoinna se on 22.7. kello 8:sta 23.7. klo 16:een asti.

Merivuori avaa lisäksi konserttikentän pääsisäänkäynnin viereen Kantolan puistoravintolan.

Lisätietoja matkailuautojen parkkialueesta löytyy nettiosoitteesta kantolanpysäköinti.com.

Venekuljetuksia Kantolaan voi tilata ennakkoon numerosta 040 524 5134.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset