Kaupunkiuutiset

Venetsialaiset jälleen Ahvenistolla

Muutaman vuoden tauon jälkeen venetsialaiset palaa Ahveniston maauimalalle. Edellisen kerran vettä ja valoa juhliva tapahtuma järjestettiin vuonna 2009. Perinteiseen tapaan tapahtumaa vietetään elokuun viimeisenä viikonloppuna. Venetsialaiset on koko perheen karnevaali, jonka ohjelma on suunniteltu kaikenikäisille.

– Ohjelmatarjonta pitää sisällään niin nostalgisia elementtejä perinteitä kunnioittaen kuin myös uusia ja raikkaita ohjelmapalasia. Perinteisiin kuuluu esimerkiksi kulkue ja ilotulitus, kun taas allasdisco ja koko perheen työpajat järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa, kulttuurituottaja Annastiina Papinaho kertoo.

– On hienoa palata viettämään venetsialaisia maauimalalle. Noin tuhat uimaria päivässä uusitussa, upeassa maauimalassa kertoo selkeästi siitä, miten odotettu koko maauimalan remontti on ollut, Papinaho iloitsee.

Klo 18 käynnistyy kulkue, jonka päämääränä on maauimala. Altaalla nähdään Hämeenlinnan uimaseuran taidokkaita uimahyppy- ja uintiesityksiä ja Uinti Vantaan taitouimareiden upeita esityksiä sekä Apparan kummien, eli Ahveniston maauimala- hanketta edesauttaneiden henkilöiden, tempaus. Dj soittaa musiikkia altaalla koko illan.

Maauimalan allas on suljettu yleisöltä näytösten ajan klo 17.30–19.30, mutta tämän jälkeen altaaseen pääsee uimaan ja altaassa järjestetään allasdisco. Uiminen altaassa päättyy klo 20.30.

Rannalla on puolestaan koko perheen työpajoja, joissa rakennetaan muun muassa saippuakuplapuhallinta sekä maailmaa tulikärpäsille ja kiiltomadoille. Kodalla soi koko illan akustinen musiikki leirinuotiotunnelmissa ja saunomaan pääsee Ahveniston yleisösaunassa klo 18–20.30. Sauna on sekasauna, mutta miehille ja naisille on omat pukuhuoneet. Alueella ovat mukana myös Linnan Pallon kuumailmapallo. Ahveniston suojeluyhdistys myy makkaraa ja lettuja.

Illan päättää ilotulitus klo 21.

Parkkipaikan ahtauden takia paikalle kannattaa tulla kävellen tai pyörällä. Parkkipaikan täyttyessä autot ohjataan jäähallin ja tennishallien parkkipaikalle. Liikuntarajoitteisille on varattu paikkoja maauimalalta.

Venetsialaiset Ahveniston maauimalassa lauantaina 30.8.2014 klo 18–21

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset