Kaupunkiuutiset

Venetsialaiset jo ensi viikolla

Venetsialaisia vietetään perinteisesti elokuun viimeisellä viikolla. Virvelin Rantakrouvi päätti kuitenkin järjestää venetsialaiset jo viikkoa ennen varsinaista juhla-ajankohtaa, eli lauantaina 20.8.

– On parempi olla etuajassa. Jos vain kelit osuvat kohdalleen, niin odotamme tapahtumalle menestystä, Virvelin rantakrouvin yrittäjäisäntä Jouko ”Jokkepappa” Malin kertoo.

Tapahtumassa on luvassa niin hyvää musiikkia, ilotulitusta kuin uuden, kelluvan tanssilavan avajaisetkin.

– Elävä musiikki on vetänyt hyvin. Sain idean tähän tapahtumaan pari viikkoa sitten. Vastaavaa tapahtumaa ei ole Rantakrouvissa aikaisemmin järjestetty, Malin jatkaa.

– Nopealla aikataululla saimme järjestettyä tänne bändin ja ilotulituksen, tapahtumatuottaja Jussi Topinoja kertoo.

– Kaipa tästä perinne tehdään, Malin naurahtaa.

Musiikista vastaa nosteessa oleva hämeenlinnalaiskokoonpano The Wet Colours, joka vetää illan aikana kolme settiä. Esiintymislavana toimii rekka, joka ajetaan aivan rantalentiskentän viereen. Yleisö saa nauttia musiikista niin kentältä käsin kuin terassiltakin.

Ilotulituksesta vastaa Suomen Tulite oy. Raketit singotaan taivaalle lautan päältä klo 21.50.

Iltaa ryydittää 90-kiloinen palvipossu, josta myydään annoksia lisukkeiden kera.

– Pidimme tänä vuonna possujuhlat, ja ne menivät hyvin, Malin perustelee.

Kelluvalle tanssilavan viralliselle avaukselle ei ole määritelty kellonaikaa.

– Tarkoitus on avata lava ”ihan fiiliksen mukaan”, miehet kertovat.

Veden päälle tehdyssä tanssiparketissa on tietysti omat riskinsä, sillä illan mittaan meno voi äityä villiksikin. Kovin helposti ei laidan yli kuitenkaan heilahdeta, ja varmuuden vuoksi paikan päällä on asianmukaiset pelastustarvikkeet.

– Vastaavaa terassia ei Hämeenlinnassa ole toista. Tanssilava on loistavalla paikalla, ja toimii muulloin terassina, Malin sanoo.

Virvelinrannassa on kaikkiaan 1080 asiakaspaikkaa. Jo nyt ensi kesäksi on suunnitteilla isompia tapahtumia. Tänä syksynä paikalla vietetään vielä Virvelibiitisin päättäjäisiä 10.9. sekä järjestetään mölkkykisat 17.9.

Miesten odotukset venetsialaisten suhteen ovat positiiviset. Muutamia pöytiä on jo varattu, ja paikan kantaporukka takaa sen, että paikalla on väkeä.

– Kannattaa tulla iloisella mielellä, miehet toivottavat.

Virvelin venetsialaiset la 20.8. klo 18 alkaen. Liput 5 euroa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset