Kaupunkiuutiset

Venetsialaiset tuo valoa taivaalle

Venetsialaisia vietetään perinteisesti jälleen ensi viikolla. Viime vuonna Hämeenlinnassa oli ensimmäistä kertaa venetsialaisten aikaan voimassa yleinen ilotulitteiden käyttölupa. Pelastuslaitos on myöntänyt luvan tällekin vuodelle.

Ilotulitteita voi siis räiskiä taivaalle myös tulevana lauantaina, sillä yleinen käyttölupa ilotulitteille on voimassa taajaman ulkopuolella 27.8. klo 18–24 välillä.

Hämeenlinnassa oli jo viime vuonna ilotulitteita myynnissä venetsialaisia varten.

– Kokemus oli positiivinen. Saimme valtaosin ihmisiltä hyvää palautetta siitä, että raketteja oli myynnissä, Pekka Europaeus Suomen Ilotulite Oy:stä kertoo.

Koko Suomen alueella operoiva Europaeus aikoo tänäkin vuonna pystyttää ilotulitteiden myyntipisteet Hämeenlinnaan, Goodmanin ja Idänpään S-Marketteihin 24.–27.8., vaikka venetsialaisten rakettimyynti on pientä uuteen vuoteen verrattuna.

– Kysyntä riippuu paljolti säätilanteesta. Jos on kuivaa, se vaikuttaa myyntiin, sillä metsäpalovaroituksen aikana raketteja ei voi ampua.

Uutena vuotena suosituimpia ovat erilaiset sarjatoimiset tuotteet eli padat. Venetsialaiset tekevät sen suhteen poikkeuksen.

– Viime vuonna ostettiin enemmän pienempiä tuotteita sekä yksittäisiä raketteja. Raketit siis pitävät pintansa ainakin venetsialaisissa, Europaeus summaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset