fbpx
Kaupunkiuutiset

Verka tarjoilee pian menu-kokonaisuuksia

Ravintolan Verkan uudet yrittäjät Joakim Parkkonen ja Zerihun Tuomela tuovat Hämeenlinnan ravintolatarjontaa uuden elementin – kuukausittain vaihtuvan menun. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että asiakkaille tarjotaan useamman ruokalajin kokonaisuuksia niihin sopivine viineineen, ei vapaasti valittavaa á la carte-listaa.

– Hämeenlinnasta tällainen tarjonta vielä puuttuu. Uskomme vakaasti, että fine dining-tasoiselle palvelulle riittää kysyntää, Verkatehtaan kiinteistössä sijaitsevan ravintolan yrittäjät uskovat.

Verka saa remontissa aivan uudenlaisen ilmeen. Avajaiset ovat maaliskuun 17. päivä.

Ravintola Verka tarjoaa myös lounasta ja erityisiä teemailtoja omalla ohjelmallaan.

– Arvostamme käsityötä. Teemme kaiken alusta loppuun itse. Taustatyötä tehdään paljon, sillä annoksissa näkyy takuuvarmasti raaka-aineiden korkea laatu ja paikallisuus, Joakim Parkkonen vakuuttaa.

– Meillä on intoa ja kunnianhimoa toteuttaa laadukas ravintolakokonaisuus. Teemme kaiken täysillä ja sydän mukana, mitään ei touhuta puolivillaisesta, kaksikko puhkuu intoa ravintolaremontin keskellä.

Kokonaisvaltainen uudistus muuttaa vanhan ravintolatilan aivan uuteen uskoon. Salissa on tilaa 48 asiakkaalle. 20 hengen kabinettikokonaisuus pitää sisällään nykyaikaisen kokoustekniikan.

Viinien merkitystä ateriakokonaisuudessa painotetaan. Somelier Mika Häyry vastaa tämän puolen asiantuntijuudesta.

– Kuukausittain vaihtuvat menut sekä juhliin ja kokouksiin liittyvät ruokakokonaisuudet saavat viiniasiantuntijan avulla kruunauksen, kun somelier suunnittelee jokaiselle annokselle sopivan viinitarjoilun, Zerihun Tuomela korostaa kokonaisuuden merkitystä.

Menu sisältää asiakkaan valinnan mukaan 3–7 ruokalajia. Tarjolla on myös vegaaninen menu. Kokonaisuuteen sisältyvät myös viinit.

– Valitsemme raaka-aineet pääsääntöisesti tuottajien tarjonnasta, mutta aina se ei ole mahdollista. Itse liikun paljon luonnossa ja hankin samalla erilaisia luonnonantimia keittiöömme, keittiötä johtava Joakim Parkkonen kertoo.

– Tärkeää on raaka-aineiden laatu, jolloin pystymme tuomaan esiin aidot maut ja tarjoamaan asiakkaalle vain parasta.

Menu vaihtuu joka kuukausi. Ravintoloitsijat kertovat hakevansa vaikutteita ympäri maailmaa, mutta pääpaino on pohjoismaalaisella ruokakulttuurilla.

– Sesongit nousevat vahvasti esiin kokonaisuuksia suunniteltaessa, se on oikeastaan itsestään selvää, Parkkonen toteaa vaihtelevasta suomalaisesta luonnonkierrosta.

Ravintola Verka on jo tiukasti verkostoitunut Verkatehtaan korttelissa ja lähiympäristössä. Tähän liittyen ravintolassa on lounastarjoilu vegaanivaihtoehtoineen. Lounas vaihtuu päivittäin, mutta keittovaihtoehto pysyy samana aina viikon ajan.

Ravintolan illat on varattu maanantain ja tiistain osalta yksityistilaisuuksiin, keskiviikosta lauantaihin ovet ovat avoinna kaikille.

Teemaillat toteutetaan kuukausittain vaihtuvan teeman mukaisesti. Teemailtaan kuuluu musiikkia, viiniä, ruokaa ja esiintymistä teeman ympärille rakennettuna. Teemailtoihin pääsee pöytävarauksella.

Ravintola Verka, Viipurintie 4.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset