Kaupunkiuutiset

Verkatehdas
 veti väkeä

Hämeenlinnan Verkatehtaan vuosi 2015 oli talon historian ylivoimaisesti vilkkain. Kokonaiskävijämäärää nosti merkittävästi alueelle muuttanut Elomessut, mutta muiltakin osin kävijämäärä paisui entisestä. Viime vuodelle kirjattiin 563 454 käyntikertaa.

Viime vuosi oli Verkatehtaalle myös taloudellisesti hyvä. Asiakastyytyväisyys on myös hyvällä tasolla.

Verkatehtaan alueen palvelujen käyttäjät ovat palveluihin tyytyväisiä ja heidän osallistumisensa on aktiivista. Tämä selviää Kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehtaan vuonna 2015 teettämästä kuluttajatutkimuksesta.

KULUTTAJIEN aktiivisuus näkyy esimerkiksi siinä, että jopa 60 % vastaajista on käynyt vuoden aikana konserteissa vähintään kolmesti. Tutkimukseen tavoitetut pitävätkin itseään yleensä melko aktiivisina (60 %) tai erittäin aktiivisina (12 %) kulttuuripalveluihin osallistujina. Aktiivisuus on myös kasvanut edelliseen tutkimukseen (2013) verrattuna.

Yleisön liikkuminen kulttuurin perässä on lisääntynyt. Kulutusta suuntautuu erityisesti Helsingin seudulle ja myös Tampereelle. Tutkimukseen osallistuneista kuitenkin 68 % suuntaa kulutuksestaan vähintään yhtä paljon tai enemmän Verkatehtaalle kuin muualle. Noin kolmannes yleisöstä käy enemmän muualla.

KÄYTETYIMPIÄ palveluja ovat konsertit, elokuvat ja teatteri, joihin on osallistunut selvästi yli 60 % vastaajista. Hieman vähemmän käyttäjiä ovat keränneet taidenäyttelyt ja musiikkiklubi sekä opiskelu ja harrastukset.

Verkatehdas Oy keräsi vuodelta 2015 liikevaihtoa 3,65 milj. € (-1%) ja liiketoiminnan muita tuottoja 1,08 milj. € (- 9,5 %). Muihin tuottoihin sisältyvä kaupungin avustus laski -50.000 € edelliseen vuoteen verrattuna. Yhtiön kaikki tulot vuonna 2015 olivat yhteensä 4,7 milj. euroa.

Alueen työpaikkamäärä säilyi entisellään. Verkatehtaan alueen 40 toimijaa tarjoavat työpaikkoja 342 henkilötyövuoden edestä. Toimitilojen vuokrausaste laski hieman, mutta säilyi joka tapauksessa erittäin korkeana. Verkatehtaan alueen toimitiloista oli viime vuoden lopussa vuokrattuna peräti 98 %.

Kävijöistä suurin osa kävi elokuvateatteri Bio Rexissä, jonne ostettiin liki 116 000 pääsylippua.

Suurin yksittäinen tilaisuus oli Hämeen Sanomat Oy:n järjestämät Elomessut 55 000 käyntikerralla. Vanaja-salin ja Lasipihan kulttuuritilaisuudet keräsivät yli 66 000 kävijää.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset