Kaupunkiuutiset

Verkatehdas ideoi uutta

Hämeenlinnan klassisen musiikin konserttituotannon uudistuessa alkavan syksyn aikana yleisö saa myös uudenlaista palvelua. Tuntia ennen konserttia järjestettäviin konserttiesittelyihin osallistuvat jatkossa myös taiteilijat–säveltäjät, muusikot, kapellimestarit jne.

– Haluamme palvella konserttiyleisö aikaisempaa paremmin ja samalla palauttaa luottamuksen klassisen musiikin konserttitoimintaan Hämeenlinnassa, Verkatehdas Oy:n toimitusjohtaja Jouko Astor perustelee valtakunnallisestikin harvinaista toimintamallia.

Taitelijatapaamisia emännöi Hannele Eklund, joka jututtaa aina tuntia ennen varsinaista konserttia siihen oleellisesti liittyvää taiteilijaa. Ensimmäinen vieras Verkatehtaan Lasipihalla on säveltäjä Kerkko Koskinen, jonka odotettu saksofonikonsertti kantaesityksensä Sinfonia Lahden konsertissa 13. päivä syyskuuta.

– Avaukseen liittyy myös ajankohtaisuus, sillä Kerkko Koskisen hyppy kevyen musiikin puolelta klassiseen on iso harppaus. Yleisöstä on varmasti hauska kuulla, mitä säveltäjällä itsellään on sanottavaa aluevaltauksesta, Astor pohtii.

Hanne Eklundilla on pitkä työhistoria RSO:n Avanti!n ja Helsingin kaupunginorkesterin kanssa. Eklund on kirjoittanut myös Verkatehtaan tuottamaan Numero-lehteen klassisen musiikin artikkeleita ja esittelyitä.

– Eklund valitsee esiteltävät taitelijat ja myös juontaa tapahtumat.

Hänen mukaansa uudenlaisella esittelytavalla yleisölle tarjotaan lisäarvoa ja syventävää tietoa juuri ennen konserttia.

– Uskon vakaasti, että tämä malli toimii.

Uuden idean taustalla on pitkälle myös se, että Verkatehdas tuottaa omana tuotantonaan syksyn konsertit lukuun ottamatta kahta Sinfonia Lahden konserttia.

– Meidän pitää palauttaa yleisön luottamus. Muualla Suomessa konserttiyleisöjen määrät ovat kasvussa, meillä ne laskivat viimeiset vuodet. Kehityssuunta pyritään kääntämään. Tässä vaiheessa kaikki näyttää hyvältä, Astor ennakoi alkavaa syykautta, joka tuo myös taloudellisia riskejä tuottajalle.

Sinfonia Lahden konsertti Verkatehtaalla 13.9 klo 19. Taiteilijaesittely klo 18 Lasipihalla.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset