fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Verkkokauppa on iso kilpailija varaosamyynnissä - Kivijalkaliikkeessä luotetaan palvelun vetovoimaan

Varaosamyyjä Pekka Kontio on vakuuttunut, että henkilökohtainen palvelu on kivijalkaliikkeiden suurin valtti verkkokaupan puristuksessa. Kuva: Heli Karttunen

Autotarvikealalla kilpailu on kovaa. Viime vuonna Hämeenlinnaan S-Varaosa Oy:n avannut tammisaarelainen Tommy Strandström on kuitenkin luottavainen tulevaisuuden suhteen.

– Henkilökohtainen palvelu on meidän valttikorttimme, ja sitä ei nykyisin ihan joka paikasta saa, hän napauttaa.

 

Paroistentie 6:ssa sijaitseva myymälä kuuluu Mekonomen-ketjuun. Sitä vetävät kokeneet varaosamyyjät Mika Nieminen ja Pekka Kontio.

– Heillä molemmilla on pitkä työura ja kokemusta, eli tietotaitoa löytyy, mikä on alalla valttia. Olen tuntenut molemmat jo aiemmista yhteyksistä ja sen vuoksi uskalsin avata tämän liikkeen, Strandström kehuu työntekijöitään.

Vaikka verkkomyynti on iso kilpailija, ovat Tommy Strandström (vas.) ja Mika Nieminen luottavaisia tulevaisuuden suhteen. Kuva: Heli Karttunen

Strandströmillä sekä toisella osaomistajalla Bernt Degerlundilla on ollut Tammisaaressa varaosaliike jo vuodesta 2010. Mekonomen-ketjuun yritys liittyi vuonna 2012.

Hämeenlinnan liike perustettiin Niemisen ja Kontion kannustuksesta.

– Odotuksissa on, että saamme liikkeen pyörimään ja kannattamaan. Minulle kaikkein tärkeintä on luoda työpaikkoja, se, että saan ihmiset töihin ja jokainen saa palkkansa, Strandström painottaa.

 

Varaosamyyjä Pekka Kontion mielestä Hämeenlinna ei alan kilpailun suhteen poikkea muusta maasta.

– Varaosista on kilpailtu aina, mutta nykyisin verkkokauppa on iso kilpailija. Jokaisella liikkeellä on kuitenkin oma asiakaskuntansa. Meillä kohderyhmämme ovat tavalliset kuluttajat sekä paikalliset ammattikorjaamot.

Kontio muistuttaa, että väärin toimitetun varaosan vaihto voi verkkokaupassa osoittautua hankalaksi.

– Täällä pyrimme alusta asti saamaan asiat kerralla kuntoon, ja tarvittaessa vaihtokin on helppoa, se on henkilökohtaisen palvelun kilpailuetu.

 

Toistaiseksi Hämeenlinnan liike keskittyy autotarvikkeiden varaosamyyntiin, mutta huoltokaan ei ole poissuljettu.

– Mekonomen-ketju tulee kasvamaan Suomessa, ja haemme parhaillaan tiloja autohuoltoa varten. Tammisaaressa sekä myynti että huolto ovat saman katon alla, mutta täällä niiden ei tarvitse olla samoissa tiloissa, Strandström vinkkaa.

Mekonomen

Perustettu vuonna 1973 Tukholmassa.

Pohjoismaisen suurin toimija autojen varaosa-alalla. Myymälöitä noin 350, korjaamoja noin 2000.

Mekonomenin liikevaihto vuonna 2017 noin 650 miljoonaa euroa.

Yritys toimii francising-periaatteella.

Suomessa on 9 ketjuun kuuluvaa myyntipistettä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset