Kaupunkiuutiset

Vesi velloo juhlagaalassa

Hämeenlinnan Voimisteluseura juhlistaa 110-vuotista taivaltaan näyttävällä juhlagaalalla. Elenia Areenan esityksessä kaikkien ryhmien yhteinen teema on ”vesi”. Puolentoista tunnin, kahdenkymmenen eri ryhmän yhteen nivottuun kokonaisuuteen osallistuu noin 250 seuran voimistelijaa alle kouluikäistä aikuisvoimistelijoihin.

Juhlaohjelmaa on suunniteltu vuoden verran, harjoittelu alkoi viime keväänä ja tiivis työstäminen elokuussa harjoituskauden lähtiessä voimallisesti liikkeelle.

– Tämä on teatterityylinen esitys, jolla on yhteinen teema, mutta erilaisia esityksiä, seuran puheenjohtaja Niina Kovanen kertoo.

Voimisteluseurassa on nykyisin noin 350 aktiiviharrastajaa, joista suurin osa on mukana telinevoimistelussa.

Koko ajan kasvava joukkuevoimistelu, rytminen kilpavoimistelu, parkour, freegym, akro ja lasten jumppakoulu ovat seuran nykyisessä ohjelmassa. Niina Kovanen sanoo voimistelun yleistä kehitystä seurattavan tarkasti, mutta ihan jokaiseen muotilajiin ei lähdetä ennen jatkuvuuden varmistumista.

– Meillä kyse on nimenomaan harrastuksesta, ei tavoitteellisesti kilpailumielessä järjestettävästä toiminnasta. Toisaalta Hämeenlinnan nykyiset olosuhteet eivät mahdollista telinevoimistelun kilpaharjoittelua, Kovanen jatkaa.

Voimisteluseurassa ollaan kuitenkin tyytyväisiä salitilanteeseen, kun kaikki toiminta on voitu keskittää Tavastia-areenan (ent. Punaportti) saliin. Tilat ovat päivisin eri oppilaitosten käytössä, iltatunnit on varattu Voimisteluseuralle.

– Ihannetilanteessa seuralla olisi voimisteluun tarkoitettu kanveesi-lattia ja matot voisi jättää harjoitusten jälkeen paikalleen, mutta jo toimintojen keskittyminen yhteen paikkaan on erinomaisen tärkeä. Mitään ei tarvitse roudata paikasta toiseen, Kovanen kehuu harjoitusmahdollisuuksien nykytilaa.

Voimisteluseuran juhlagaala Elenia Areenassa lauantaina 19. marraskuuta kello 17.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset