Kaupunkiuutiset

Vesiliikunta sopii koko perheelle

Pieni vauva hihkuu äidin käsivarsilla Aulangon kylpylän lämpimässä vedessä. Vesi roiskuu valtoimenaan, kun taapero kokeilee, mitä kaikkea sen kanssa voikaan tehdä. Kun äiti hyppyyttää lasta pitkin veden pintaa, ei lapsen riemulla ole rajoja.

Hämeenlinnalainen Mari Kopra esittelee vauvauinnin askelmerkkejä tyttärensä Lilan kanssa.

– Vauvauinti on perheen yhteinen hetki, jossa on usein molemmat vanhemmat mukana. Vauvauinnissa mennään lapsen ehdoilla, Kopra sanoo.

Kopra käynnistää Aulangon kylpylässä vauvauinti-, mamma hydrobic – sekä perheuintikurssit. Vauvauinteihin hän ottaa maksimissaan seitsemän perhettä kerrallaan.

– Tämä on turvallinen perheuintipaikka, joka täyttää kriteerit. Kylpylässä on lämpimät vedet, ja allasvesinäytteet ovat läpäisseet testit, joten pieniä vauvoja on turvallista uittaa, Kopra valaisee.

Kopra perusti tammikuussa vesiliikuntapalveluiden tuottamiseen erikoistuneen yrityksen. Kopran kurssitarjonta luo periaatteessa jatkumon aina äidin raskausajasta alkaen lapsen kuusivuotiskauteen saakka.

– Mamma hydrobic on turvallista vaihtelua raskausajan liikuntaan, sillä vedessä paino ei haittaa. Ryhmästä saa samalla vertaistukea raskausaikaan, Kopra luonnehtii.

Lisäksi aikuisille on tarjolla myös räätälöityä uimaopetusta, ja muutakin liikunnanohjausta on luvassa tarpeen mukaan esimerkiksi ryhmille.

Useita hakijoita

Urheilullinen nuori nainen suoritti liikunnanohjaajan peruskurssin Tampereella Varalan urheiluopistossa. Kopra on työskennellyt liikuntakeskuksissa, tehnyt liikunnanopettajan sijaisuuksia ja toiminut uimaopettajana vuodesta 2005 sekä vauva- ja perheuintiohjaajana vuodesta 2012 lähtien.

Hämeenlinnan Uimaseuran vauva- ja perheuintien vastuuohjaajana Kopra huomasi, että viikonloppujen vauvauintikurssit olivat usein täynnä, joten hän sai ajatuksen tarjota kursseja myös arkipäivisin.

Kopra otti yhteyttä Aulangon kylpylään, jossa ajatus sai kannatusta. Kopra valittiin useamman hakijan joukosta.

– Perustin oman yrityksen. Nyt tuntuu hyvältä. Tuntuu, että tämä on minun juttuni.

Kopra ryhtyy vetämään ryhmiä arkipäivisin maaliskuun loppupuolelta lähtien. Ilmoittautumiset ovat parhaillaan käynnissä. Keväälle on luvassa uutuutena myös vauvahierontakurssi.

– Perheet ovat ottaneet hyvin yhteyttä. Jos kysyntä kasvaa, lisäämme ryhmiä, Kopra lupaa.

Lisätietoja: www.marixir.fi

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset