Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Vesterinen yhtyeineen poppaa omilla ehdoillaan

Tero Vesterinen yhtyeineen tuli tunnetuksi vuonna 2009 julkaistusta singlestä Kuva: AJ Savolainen

Vesterinen Yhtyeineen julkaisi kuudennen studioalbuminsa ”Faaraoiden aika” perjantaina 1.3. Kymmenhenkiseksi kasvanut bändi juhli albumia loppuunmyydyllä Tavastia-klubilla, josta se jatkaa parikymmentä keikkaa kattavalle Faaraoiden aika -kiertueelle. Yhtye saapuu Hämeenlinnan Verkatehtaalle tulevana perjantaina.

Faaraoiden aika -albumilla pohditaan vahvasti yhteisöllisyyttä ja välittämistä sekä yksilön iloja ja suruja

– Levylle on vähän salakavalasti syntynyt oikeastaan kaksi vahvaa, käsi kädessä kulkevaa teemaa. Toinen on yksilön mahdollisuudet vaikuttaa omaan yhteisöönsä, toivottavasti positiivisella tavalla, sillä niitä tyyppejä kaivataan nykymaailmassa. Ja sitten toisaalta levy käsittelee myös yksilön väsymistä yhteisön paineen alla, yhtyeen laulaja ja nokkamies Tero Vesterinen kertoo.

– Ehkä meidän slaavilainen mielenmaisema ajaa kirjoittamaan haastavista ja synkemmistä aiheista, mutta kyllä siihen rinnallekin tarvitaan iloisia lauluja ja positiivisen asian esille tuomista. Olemmekin onnistuneet luomaan tälle levylle myös toivoa ja uskoa tulevaan.

Vesterinen Yhtyeineen pestasi Faaraoiden aika -albumia varten ensimmäistä kertaa ulkopuolisen tuottajan, Jonas Olssonin. Yhtyeen tavoitteena oli yhdistää iso vanhojen aikojen rockbändi moderniin poppiin. Levyn kappaleiden tekoon on osallistunut ennätysmäärä bändin jäsenistä, mikä on rikastanut yhtyeen sointia entisestään.

– On ollut hienoa tehdä isolla kymmenen hengen porukalla uutta musiikkia. Ja samaan aikaan ryhmään on tullut kokenut pop-tuottaja Olsson. Siitä seuraa sekä törmäyksiä että paljon uutta hyvää. Pyrkimyksenämme on olla mukana popmaailmassa, mutta omilla erikoisilla ehdoillamme. Se tarkoittaa ison orkesterin runsasta ilmaisua, mutta samaan aikaan tehokasta popmusiikkia, yhtyeen rumpali Teemu Jokinen tuumaa.

– Bändin puolelta biisien tekoon on nyt osallistunut ennätysmäärä jäsenistöstä, ja pakko nostaa esiin uusista jäsenistämme erityisesti pianistimme Iikka Kotaja, jonka sovituksellinen osaaminen vie meitä nyt uuteen suuntaan esimerkiksi jousisovitusten suhteen.

Vesterinen yhtyeineen pe 8.3. klo 19 Verkatehtaan Vanaja-salissa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset