Kaupunkiuutiset

Veteraanipyöräilijä menestyi Mallorcalla

Rauni Eklund polki komeasti kärkisijoille kansainvälisissä maantiekisoissa lokakuun alkupuolella Mallorcalla. Hämeenlinnalainen osallistui 60-vuotiaiden sarjaan ja viiletti Trofeo International -kilpailun kolmanneksi ja Copa del Europa -ajon neljänneksi.

– Osallistuin myös Mallorcan ympäriajoon, joka suoritetaan kolmipäiväisenä etappikisana, Eklund kertoo.

– Olin ensimmäisen etapin jälkeen viidentenä, mutta vuoristo-osuudella putosin kärjen kyydistä. Siinä vaiheessa olin jo todella väsynyt, sillä näin kovasta kilpailumäärästä lyhyessä ajassa minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta.

Loviisalaista Kingsway Cycling Teamia edustava Eklund on urheillut pienen ikänsä, mutta pyöräilyn kilpailulisenssi hänellä on ollut 25 vuotta.

– Harrastus lähti alkuun ihan kuntoilusta, mutta 1990-luvun alussa aloin kilpailla maantie- ja maastopyöräilyssä.

– Minulla on nelisenkymmentä SM-mitalia eri ikäluokista. Maantiepyöräilyssä olin 55-vuotiaiden EM-kisoissa kuudes ja MM-kisoissa kuudestoista.

Hermot koetuksella

Eklund kilpailee nyt ensimmäistä kauttaa 60-vuotiaissa. Tänä vuonna hän voitti suomenmestaruuden maastopyöräilyssä ja oli hopealla maatieajon SM-kisoissa. Kansainväliset koitokset ovat kuitenkin haastavuudeltaan aivan toista luokkaa kuin kotimaiset.

– On todella järkytys aina kokea se, kun sata miestä sulloutuu samaan kasaan, jossa painellaan 40 kilometrin keskinopeudella, Eklund sanoo.

– Vaatii kovia hermoja, että pää kestää pysyä siinä porukan keskellä. Maastopyöräily on taas todella rankkaa touhua, kun peesiapua ei ole ja reiteillä on tiukkoja nousuja.

Pyöräilijän keho on toistaiseksi kestänyt rasituksia hyvin. Eläkkeellä oleva Eklund sanoo harjoittelevansa nykyään täysipäiväisesti.

– Pyörällä tulee vuosittain kokoon sellaiset 10 000 kilometriä. Siihen päälle 1500 kilometriä hiihtoa ja kuntosalia pari kertaa viikossa talvisin.

– Kyllä tässä pitää vielä 65-vuotiaiden sarjaan tähdätä, jos vain terveyttä riittää. Kilpailuvietti on tärkeä asia, koska ilman sitä jaksaisin tuskin harjoitella tällaisia määriä. Jossain vaiheessa tulee sitten vastaan se piste, jossa homma muuttuu väkisinkin taas pelkäksi kuntoiluksi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset