fbpx
Kaupunkiuutiset Hattula

Tyrväntöön odotetaan yli tuhatta päristelijää, kun Veteraaniralli vyöryy Petäykseen

Tapahtuman puuhamiehinä ovat olleet Kantamotoristien Hannu Kaskela (vas.), Simo Nieminen ja Hannu Palm.

Vuonna 1975 perustettu valtakunnallinen Veteraanimoottoripyöräklubi eli VMPK on 44 kertaa koonnut alan harrastajat yhteen vuotuisella kesätapahtumalla.

Tänä vuonna järjestelyt otti kantaakseen Kanta-Hämeen aluekerho Kantamotoristit ja kohtauspaikkana on Petäys Resort.

Järjestäjät tuumaavat, että Veteraaniralli saattaa olla nimenä hiukan hämäävä. Pääosassa eivät nimittäin ole paljon kilometrejä nähneet motoristit, vaan kunnioitettavaan ikään yltäneet moottoripyörät.

– Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että 30 vuodessa se raja menee. Myös mopot kelpuutetaan ja niitä on näissä tapahtumissa ollut aina paljon, Kantamotoristien Simo Nieminen kertoo.

 

Vanhojen kaksipyöräisten harrastajat ovat usein yli nelikymppisiä ja nuoria yritetään kaikin keinoin innostaa mukaan.

– Se ei ole näinä aikoina helppoa. Nykyihmisillä ei enää ole tiloja, työkaluja eikä kädentaitoja. Jos joku onkin nuorena ollut asiasta innostunut, niin elämässä on tullut sitten vastaan sellaisia vaiheita, että harrastus on jäänyt, Nieminen pohtii.

– Vanhat moottoripyörät tai mopot ovat historiallisia reliikkejä aikakautensa edustajia ja hyötykäyttöön tehtyjä. Ne yleistyivät Suomessa amerikkalaisten elokuvien myötä ja monien muistoissa niihin liittyy Marlon Brando ja rock and roll.

 

Internet on selvästi helpottanut museoikäisten kulkuneuvojen osien hankintaa. Silti herää kysymys, miksi monien mielestä vanhassa on vara parempi.

– Muistan kun 6-vuotiaana näin Ahvenistolla vanhan pyörän ja myöhemmin kotona mopon käyttöön. En tunne mielenkiintoa uutta kohtaan. Minua kiinnostavat oman nuoruuteni tuotteet, Hannu Palm tunnustaa.

 

Viikonlopun päätapahtumia ovat Panssarimuseolle suuntautuva ryhmäajo sekä Niemisen vetämä entisöintikilpailu. Lisäksi paikalla ovat muun muassa Gospel Ridersit, Jawan maahantuojan ja veteraanikilpapyörien osastot, VMPK:n oma kauppa ja Lahden moottoripyörämuseon osasto.

– Odotamme Petäykseen yli tuhatta osallistujaa, kun ilmatkin ovat tällaiset, rallipäällikkö Hannu Kaskela sanoo.

– Näissä tapahtumissa on aina hieno tunnelma, kun liikenteessä on upeita pyöriä ja mielenkiintoisia ihmisiä. Ja kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Veteraaniralli

26.–28.7. Petäyksessä.

Avoin kaikille vanhoista moottoripyöristä kiinnostuneille.

Perjantain ohjelma: ralliportti aukeaa klo 12, lipun nosto keskusaukiolla kello 15, illanviettoa, elävää musiikkia ja rantasaunat lämpimänä kello 18 alkaen.

Lauantain ohjelma: Avajaiset ja puheet klo 10, ryhmäajon lähtö klo 12, rallipäivällinen klo 16-19, palkintojen jako klo 19, illanviettoa ja saunomista paikallisorkesterin säestyksellä.

Ryhmäajon matkareitti: Petäyksestä Pälkäneentien risteykseen, naisvankilan suoralta Kiltintielle sekä vanhalla kolmostielle ja Hattula Golfin kulmalta päätepisteeseen Panssarimuseolle.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset