fbpx
Kaupunkiuutiset

Veteraanitoimistot vaihtavat tiloja

Kanta-Hämeen Sotaveteraanipiirin ja Hämeenlinnan Seudun Sotaveteraanien toimistot muuttavat Suomen kasarmilla.

– Nykyisen toimistorakennuksemme Eureninkadun varrella osti yksityinen taho. Se saneerataan asunnoiksi. Me muutamme toimistot Turuntien varteen eli Rakennus numero 2:teen, toiminnanjohtaja Pertti von Hertzen sanoo.

– Meillä olisi ollut mahdollisuus vuokrata tiloja hieman syrjempääkin, mutta halusimme pysyä keskikaupungilla, vaikka vuokra sitten olisikin hieman korkeampi. Jos toimisto sijaitsisi laitakaupungilla, eivät veteraanit sen ovea enää aukaisisi.

Tällä hetkellä sotaveteraanien keski-ikä on 92 vuotta. Kanta-Hämeen Sotaveteraanipiirillä on veteraanitunnuksen omaavia miehiä ja naisia 525 ja heidän puolisoitaan tai leskiään 639. Kannattajajäseniä on noin 1500.

– Vuosittainen poistuma on noin 200 veteraania. Yhdistyksen toiminta jatkuu maksimissaan 4–5 vuotta, kunnes olemme saaneet saatettua kaikki veteraanit kunnialla hautaan. Sen jälkeen muutumme perinneyhdistykseksi, jonka tehtävänä on vaalia sen ainutlaatuisen sukupolven kunniaa, joka torjui kaksi Neuvostoliiton suurhyökkäystä ja rakensi meille vielä hyvinvointivaltion, von Hertzen muistuttaa.

Piiri järjestää avoimet ovet uusissa tiloissaan 14.6.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset