Kaupunkiuutiset

Vetokoukkuja on moneen lähtöön

Henkilöautoihin ostetaan ja asennetaan vetokoukkuja erityisesti keväällä ja alkukesästä, kun ihmiset vaihtavat tai hankkivat uuden menopelin, tekevät remonttia tai tonkivat puutarhassa. Varaosa Varikko myy Brinkin koukkuja, joita löytyy kolmea mallia.

– Käyttötarve ratkaisee aika paljon, millainen koukku kannattaa hankkia, yrittäjä Pekka Kontio sanoo.

– Jos käyttöa on paljon, eli päivittäin tai ainakin viikottain, niin suosittelemme kiinteällä kuulalla olevaa mallia, joka on aina valmiina.

Satunnainen koukuttaja voi valita joko irroitettavan tai kääntyvän mallin.

– Jotkut haluavat, että koukku ei ole näkyvissä silloin, kun sitä ei tarvita. Irroitettavassa mallissa on peitelevy, joka aukaistaan ja koukku työnnetään istukkaan.

– Irtokoukku on selvästi yleistynyt ja sitä myydään eniten, koska valtaosalla ihmisistä ei ole peräkärrylle niin hirveästi käyttöä. Irtokoukun mekanismia täytyy kuitenkin muistaa huoltaa, eli rasvata ja puhdistaa kivenmuruista ja muista roskista.

Kuka asentaa?

Kiinteä koukun keskihinta pyörii 250 euron paikkeilla, irtokoukun 350-400 eurossa ja kääntyvä koukku maksaa yli tonnin.

– Kääntyvän koukun saa loppujen lopuksi aika harvoihin automalleihin, kuten esimerkiksi Audeihin, Bemareihin ja Mersuihin, Kontio kertoo.

– Kaikki mallit ovat hyvin kestäviä, joten siinä suhteessa niissä ei ole eroja. Pakettiautoihin kuitenkin asennetaan lähes aina kiinteä vetokoukku.

Oma kustannuksensa on vetokoukun asennus, joka ei nykypäivänä ole yksinkertaista eikä siten myöskään halpaa.

– Kun koukku kytketään autoon, se pitää koodata, jotta sähkösarjat käyvät yhteen. Asennuksen hinnaksi tulee autosta ja korjaamosta riippuen 150-400 euroa.

– Tällä hetkellä hommaa tekevät merkkiliikkeet, mutta Brinkiltä on tulossa pilvipalvelu, joka mahdollistaa tulevaisuudessa asennuksen myös vapailta korjaamoilta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

21.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

24.11.2020