fbpx
Kaupunkiuutiset

Vielä tovi tutussa pihassa

Vähän jännittää, myöntävät Ojoisten Lastentalon nykyiset esikoululaiset ja 1.-luokkalaiset.

He saivat toukokuun alussa tietää siirtyvänsä ensi lukuvuodeksi evakkoon Seminaarin koulun tiloihin. Lastentalolla alkaa lattiaremontti, jonka vuoksi rakennukseen jää vuodeksi ainoastaan varhaiskasvatus.

Tavallisesti Lastentalossa voi käydä päiväkodin ja esikoulun lisäksi peruskoulun ensimmäisen ja toisen vuosiluokan, ja vasta niiden jälkeen siirrytään Seminaarin pääkoululle.

 

7-vuotias Laura Miettinen on onnekas, sillä häntä odottaa uudessa koulurakennuksessa isosisko, joka on jo luvannut esitellä parhaat paikat välituntien viettoon.

– Ne, joissa kutoset hengaavat, hän tarkentaa.

Uuden kouluosoitteen parhaita puolia ovat hänen mielestään uudet kaverit ja Sempussa odottavat koulukummit.

 

Lauran isosisko on vakuuttanut, että uuteen kouluun tottuu parissa viikossa. Tulokkaat uskovat sopeutuvansa mutta ovat samalla hieman epäileväisiä.

– Sempun piha on kiva, mutta paljon isompi kuin Lastentalon. Mitä jos käykin niin, että lähtee kaverin kanssa eri suuntaan? 6-vuotias Sisu Ilmanen pohtii.

– Onneksi aikuisilla on välitunnilla liivit, joiden selästä voi lukea, kuka on kuka. Vähän jännittää sekin, tunnistaako siellä omaa luokkahuonetta. Niitä on kuitenkin monta vierekkäin, Laura lisää.

 

Tulevat eka- ja tokaluokkalaiset ovat jo treenanneet uutta koulureittiä. Osan koulumatka pitenee siirron myötä.

Ekaluokkalainen Selma Nikola, 8, taittaa jatkossa kolmen kilometrin matkan.

– Kerran me jo kävimme koulun pihassa kääntymässä, koska pikkuveljeni halusi nähdä, mihin kouluun oikein menen, Selma kertoo.

8-vuotias Akseli Tavisalo aikoo kulkea kouluun pyörällä. Hänelle uusi koulureitti on tuttu salibandytreenien vuoksi.

– Myös isi käy koululla vetämässä sporttikerhoa, hän kertoo.

 

Ojoisten Lastentalon 1.-luokkalaisten opettaja Minttu Honkanen kertoo, että tieto evakkovuodesta tuli yllätyksenä henkilökunnalle. Opettajan näkökulmasta on kuitenkin helpottavaa, että Lastentalolla alkaa viimein tapahtua.

– Onneksi tieto muutosta tuli ennen lukuvuoden loppua eikä esimerkiksi kesken kesän. Nyt meillä on muutama viikko aikaa valmistautua tulevaan, Honkanen toteaa.

– Muutto on aina muutto, ja luokkahuoneen pakkaamisessa ja siirtämisessä uuteen osoitteeseen on oma hommansa. Luotan silti siihen, että syyslukukauden alkaessa toimiva systeemi on valmis.

 

Koulussa häämöttävää muuttoa on puitu lasten kanssa aina tarvittaessa.

– Lasten ajatuksia on pulpahdellut esiin pitkin kouluviikkoa. Muutosta on varmasti puhuttu paljon myös lasten kotona, Honkanen arvelee.

Hän on pannut merkille, että monessa perheessä uutta koulureittiä on alettu opetella saman tien.

– Tiedän myös, että vanhemmat ovat keräämässä nimilistaa yhteiskuljetuksen järjestämisen puolesta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset