fbpx
Kaupunkiuutiset

Vierailuvinkkejä kesään

Hämeenlinnan seudulla on paljon kesäistä nähtävää ja tekemistä. Aulanko, Ahvenisto, Tervakosken Puuhamaa, Iittalan lasimäki naivistinäyttelyineen, Lammin pellavamarkkinat, Elomessut, Rengon markkinat, Hauhon herkkujen yö ja monet muut perinteiset jutut ovat useimmille jo hyvinkin tuttuja ja odotettuja. Lisäksi seudulla on useita muita pienempiä kohteita, joihin voi piipahtaa vaikka koko perheen kanssa.

Kuten kotiseututuntija ja Tampereen kukkaispormestariksi valittu Heidi Martikainen asian tällä viikolla ilmaisi, aina ei tarvitse lähteä Roomaan asti, vaan omassa kaupungissaankin voi olla turisti.

Seuraavassa muutama poiminta ja ehdotus pienen kesäretken etapiksi kantakaupungin ulkopuolelta.

Härkätien kynttilä

Rengossa pääsee tutustumaan keräilyn ihmeelliseen maailmaan Härkätien Kynttilässä, joka sijaitsee Klukkarin vanhalla tilalla Hämeen Härkätiellä. Bussiretkeläisetkin poikkeavat siellä sopimuksesta ruokailemassa ja pullakahveilla. Isäntä esittelee tilaa ja saattaa myös laulaa vieraille. Isossa vanhassa navetassa on matkamuistomyymälä ja näytillä huima määrä erilaista tavaraa, kuten Arabian astioita, enkeleitä ja koriste-elefantteja. Perunakellari on kunnostettu pieneksi kappeliksi, joka on avoinna matkailijoille. Lapsille on tarjolla oma leikkihuone pienine pallomerineen.

Metsänkylän Navetta

Metsänkylän Navetta Hattulan Pekolassa on maankuulu vanhan rakennustavaran myymälöistään ja myös kesäsunnuntaisin auki olevasta Leivintupa-kahvilastaan, jonka pannukahvi ja pannukakut vievät kielen. Erityisesti lapsia kiinnostavat varmasti tilan alpakat ja kaksi aasia, Eloisa ja Molli. Aasitytöt nauttivat rapsutuksesta ja tutustuvat mielellään ihmisiin.

Tuulosrievä

Tuulosrievässä Tuuloksessa voi istahtaa hetkeksi aidon maalaiskylän tunnelmaan. Vanhaan navettaan perustetussa leipomossa lämpiävät isot puu-uunit, ja leipomon yhteydessä olevasta puodista saa ostaa leipää itsepalvelun periaatteella. Aittakahvilassa, jota kuvaillaan maaseudun helmeksi, voi maistella tilan leipomuksia tuoreeltaan. Navetan ylisillä taas voidaan pitää isompiakin juhlia.

Hämeenhelmi

Leppäkoskentien varrella Janakkalassa sijaitseva Hämeenhelmi avattiin kaksi vuotta sitten karavaanareiden leirintäalueeksi. Entisellä maatilalla järjestetään monenlaisia tapahtumia, joihin toivotetaan muutkin vieraat tervetulleeksi. Esimerkiksi viikon päästä siellä vietetään monipäiväisiä juhannustreffejä latotansseineen ja 2.7. pihalla pidetään kirpputori.

Kylä-Mukkulan 
kulttuurikeskus

Kun mennään muutama kilometri Lammilta Luopioisten puolelle, Kuohijoen maalaismaisemasta löytyy kulttipaikka, Kylä-Mukkulan kulttuurikeskus pubeineen. Paikan isäntä Aslak Christiansson järjestää Aslak and The Eskimos -klubilla musiikki-iltoja pitkin kesää, ja lauantaina 2.7. juhlitaan klubin 13-vuotisia. Legendaarinen hyväntekeväisyysfestari August Rock XVII jyrähtää 3.8. Klubi on avoinna elokuulle asti viikonloppuisin.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset