Kaupunkiuutiset

Viestintäneuvos Seppo Kievarista tuli Vuoden lyseolainen 2014

Lukemattomien muiden hämeenlinnalaisten tavoin Höyhensaarella syntynyt Seppo Kievari kirjoitti ylioppilaaksi Lyseosta vuonna 1964. Kievari on tehnyt merkittävän uran lehtimiehenä, sillä hän oli Helsingin Sanomissa poliittisena toimittajana, toimituspäällikkönä ja päätoimittajana. Kirjoittajan ura ei ollut kuitenkaan vielä mielessä lyseolaisvuosina.

– Lyseo oli kyllä kaikin tavoin positiivinen lähtökohta ja sen ilmapiiri sopi minulle hyvin. Koulu opetti sen lehtityössäkin tärkeän asian, että koko ajan pitää opiskella, ettei jää luokalleen, Kievari muistelee.

– Uravalinta oli sattuma, sillä tapasin Helsingin Rautatientorilla Leo Lähteen, joka tarjosi duunia Hesarissa. Lähdin kokeilumielessä uutispäivystäjän sijaiseksi ja sille tielle jäin.

Arvokas perintö

Kievari sai viestintäneuvoksen arvonimen vuonna 2004. Hän on toiminut Helsingin Sanomien kustantajana, Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtajana ja on Hämeen Sanomat Oy:n hallituksen jäsen.

– Hämeenlinna on hieno paikka ja kuitenkin minulle se ainoa oikea kotikaupunki, vaikka olen Helsingissä jo pitkään asunutkin.

– Lyseo oli nuorelle pojalle tärkeä rakennus. Sillä oli yleismaailmallisestikin arvokasta perintöä, jota meidät kasvatettiin jatkamaan. Se oli tuttu ja turvallinen opiskelupaikka, jossa kuri oli jämptiä, mutta ei rasittavan tiukkaa. Opettajat rakensivat auktoriteettinsa osaamisensa kautta.

Kitaristina Pomoissa

Perinteistä Lycee-päivää vietettiin Hämeenlinnan lyseon lukiolla perjantaina. Ohjelmassa oli asiantuntijavieraiden oppitunteja, joita olivat Kievarin lisäksi pitämässä professori Pekka Visuri, toimittaja Juha Kauppinen, Etyjin Kosovon kenttämission varapäällikkö Päivi Nikander, aluekehitysasiantuntija Minna Takala, lakimies Juha Räihä, syöpälääkäri Mika Sampo ja historioitsija Kari Jokinen.

Kaupunkiuutiset tavoitti itse juhlakalun hänen saapuessaan Hämeenlinnan rautatieasemalle pari tuntia ennen Lycee-päivän alkua. Kievari on innokas harrastajakitaristi, joka on sanonut soittajan uransa lähteneen alkuun siksi, että kotikaupungissa oli yksinkertaisesti sellainen tapa, että kaikki soittavat. Erityisesti jazzmusiikki oli voimissaan hänen nuoruutensa Hämeenlinnassa. Kievari soittaa kitaraa Pomo All Stars -kokoonpanossa ja hän oli lupautunut myös esittelemään tämän alueen osaamistaan päivän aikana. Vuoden lyseolainen 2014 julkistettiin perjantaina puoliltapäivin järjestetyssä Lycee-juhlassa. Valinnan tekee vuosittain Entisten oppilaiden yhdistys.

– Olen tittelistä tietenkin hyvin ylpeä, Kievari sanoo.

– Kävin lyseossa viimeksi keväällä ja tutulta kaikki näytti, vaikka onneksi remppaakin on tehty.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset