Kaupunkiuutiset

Vihille Hääyö-tapahtumassa?

Kaunis ja tunnelmallinen tapahtuma – niin ovat vihittävät parit kommentoineet Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan Hääyö-tapahtumia.

Hääyö-tapahtumista vastaava pastori Minna Lappalainen kertoo tuntevansa suurta iloa ja kiitollisuutta kuunnellessaan vihkikeskusteluissa pariskuntien ajatuksia avioliitosta siteenä kahden ihmisen välillä. Avioliittoon astumisella siunauksen saattelemana on iso merkitys pareille.

– Vahvistuu ajatus, että seurakunnan on tärkeää pitää esillä avioliittoon vihkimistä ja myös tarjota mahdollisuutta mennä naimisiin helpoin järjestelyin, kuten Hääyössä, Lappalainen sanoo.

Lappalainen kertoo, että seurakunta on saanut Hääyöstä vaikkapa sellaista palautetta, että pari on pitkän aikaa suunnitellut naimisiin menoa, mutta käytännön syistä häiden järjestäminen on aina jotenkin jäänyt.

Lappalainen korostaa, että Hääyö ei ole liukuhihnavihkimistä eikä tärkeän asian lyömistä leikiksi.

– Hääyö-tapahtuman tunnelmassa ja tavassa korostuu se, että tärkeintä naimisiinmenossa on kahden ihmisen sitoutuminen toisiinsa, Lappalainen sanoo.

Julkisessa keskustelussa syntyy usein mielikuva, että kirkossa ei voi mennä naimisiin, jollei halua isoja häitä.

– Kirkossa voi todellakin mennä naimisiin vain kahden todistajan läsnä ollessa, jotka nekin voivat olla kanttori ja suntio. Hääyössä usein juuri pienet hääseurueet ovat yleisiä, mutta yhtälailla suuretkin seurueet ovat Hääyössä tervetulleita kirkkoon.

Oman seurakunnan kirkossa naimisiinmeno ei maksa hääparille mitään. Hääyö on maksuton kaikille vihittäville pareille.

 

Vihkiaikoja on tarjolla puolen tunnin välein kello 18–22.30 ja ne varataan kirkkoherranvirastosta p. 040 804 9333 (klo 9–15). Vihkiajat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Pappi ottaa vihkipariin yhteyttä ja sopii etukäteistapaamisesta tai -keskustelusta.

Lisätietoja: pastori Minna Lappalainen p. 040 804 9303 sekä Hämeenlinnanseurakunnat.fi/haayo

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset