fbpx
Kaupunkiuutiset

Viiden ruokalajin illallinen huoltsikalla kuulostikin liian hyvältä ollakseen totta - Ravintoloitsijoiden oikeudentaju on koetuksella

"Jos kanakorin saa syödä illalla huoltoasemalla, jossa liikkuu väkeä ympäri Suomen, mutta ei pikkukaupungin kuppilassa, jossa väen vaihtuvuus on huomattavasti rajatumpaa, sotiihan se oikeustajua vastaan", kirjoittaa Kaupunkiuutisten vt. päätoimittaja kolumnissaan.
Riikka Happonen Kuva: Toni Rasinkangas / HäSa
Riikka Happonen Kuva: Toni Rasinkangas / HäSa

Törmäsin torstaina sosiaalisessa mediassa mielenkiintoiseen tapahtumakutsuun.

Uomassakin uskomattomia käpy- ja jäkäläillallisia kokkivieraana loihtinut ravintolamaailman kapinallinen Jyrki Tsutsunen aikoi järjestää viiden ruokalajin illallisen Tikkurilan Teboililla.

Kyllä, luit oikein. Huoltoasemalla.

Se juuri oli tempauksen pihvi. Koska huoltoasemat on vapautettu ankarista ravintoloiden aukiolorajoituksista, Tsutsunen halusi järjestää yksityistilaisuuden juuri siellä.

Hän halusi kiinnittää huomiota siihen, miten epäoikeudenmukaisesti tämänhetkiset koronarajoitukset eri yrityksiä kohtelevat.

MaRa pelkäsi huoltoasemien puolesta

Sitten jyrähti ravintola-alan oma etujärjestö MaRa. Sen toimitusjohtaja Timo Lappi soitti Teboilille ja varoitti mahdollisista juridisista seurauksista, joita tapahtuma voisi aiheuttaa.

Eniten MaRa pelkäsi mitä ilmeisimmin kuitenkin mainehaittaa. Mitä voisi seurata, jos julkisuudessa alettaisiin keskustella huoltoasemaravintoloiden poikkeusluvasta? Sen tarkoitus oli mahdollistaa raskaan liikenteen kuljettajien yölliset ruokatauot, mutta huoltoasemat alkoivat markkinoida iltaöisiä ruokailumahdollisuuksiaan ihan kaikille. Ainakin Teboil herätti pari viikkoa sitten närkästystä mainostamalla somessa uudistunutta ruokalistaansa ja vapaita aukioloaikojaan.

Timo Lapin puhelu pelästytti Teboilin, joka perui Tsutsusen kanssa sovitun tapahtuman.

Oikeudentaju on koetuksella

Kirjoitin tapahtuneesta jutun, joka levisi perjantaina muihinkin medioihin. Asia nousi siis julkiseen keskusteluun myös ilman tapahtumaa.

En todellakaan toivo – eikä toivo haastattelemani Tsutsunenkaan –, että eduskunta lähtee kiristämään huoltoasemaravintoloiden aukioloaikoja tasapuolisuuden vuoksi. Toisaalta olen myös sitä mieltä, että tilanne on kohtuuton muiden ruokaravintoloiden kannalta.

Jos kanakorin saa syödä illalla huoltoasemalla, jossa liikkuu väkeä ympäri Suomen, mutta ei pikkukaupungin kuppilassa, jossa väen vaihtuvuus on huomattavasti rajatumpaa, sotiihan se oikeustajua vastaan.

Alan olla pikkuhiljaa sitä mieltä, että ankarista rajoituksista voisi jo luopua. Lähes kaksi vuotta kestänyt poikkeusaika ei voi jatkua loputtomiin.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset