fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Viihdekeskus Hämpton on viilauksia vaille valmis – Elton Korhonen veikkaa kuplafutiksesta hittiä Kantolaan

Elton Korhonen syleilee kuplafutiksen kuplapalloa, johon pukeutuminen mahdollistaa turvallisen törmäilyn. Taustalla näkyvissä trampoliiniareena ja arkadi-pelikoneita. Kuva: AP Sarjanto
Elton Korhonen syleilee kuplafutiksen kuplapalloa, johon pukeutuminen mahdollistaa turvallisen törmäilyn. Taustalla näkyvissä trampoliiniareena ja arkadi-pelikoneita. Kuva: AP Sarjanto

Kantolassa sijainneen Suurkirppiksen entiset tilat ovat kokeneet melkoisen muodonmuutoksen. Myyntipöytien paikalla on nyt tuhansia neliöitä avaraa tilaa ja monenlaisia toimintapisteitä kuplafutiksesta trampoliiniareenaan.

Viihdekeskus Hämptonin rakennustyöt alkavat olla valmiina ja avajaisia päästään juhlimaan pian.

– Tulossa on vielä joitakin tavarantoimituksia, joiden aikatauluista ei ole varmuutta. Tavoite kuitenkin on, että pääsemme avaamaan parin viikon sisään, Viihdekeskuksen toimitusjohtaja Elton Korhonen kertoo.

Vahvaa kunnianhimoa

Hauholainen Korhonen on toiminut yrittäjänä samassa kiinteistössä olevassa Touhutalossa kolme vuotta.

– Touhutalossa on tarjontaa alle kymmenvuotiaille, mutta sitä vanhemmille ei Hämeenlinnassa ole ollut paikkaa mihin mennä. Viihdekeskuksen konsepti on ainutlaatuinen, eikä näin monipuolista tarjontaa saman katon alta löydy mistään Kanta-Hämeestä, hän uskoo.

Korhosen yritystoimintaa on myös Lempäälässä avattu Viihdekeskus Ideapark ja sen sisällä oleva lasten aktiviteettipuisto Skidipark.

– Korona on pakottanut meidät erilaisiin peliliikkeisiin ja meillä on ollut vahva kunnianhimo laajentaa toimintaa.

Yksi toimintapisteistä on 12-metrinen benji-juoksurata. Kuva: AP Sarjanto
Yksi toimintapisteistä on 12-metrinen benji-juoksurata. Kuva: AP Sarjanto

Kaikille sopivia lajeja

Viihdekeskus Hämptonin noin 3000 neliön hallissa on aidattu alue, jonka sisällä oleviin aktiviteetteihin pääsee lunastamalla edullisen pääsymaksun. Mitään aikarajaa sen sisällä olemiseen ei ole.

– Yksittäisille toimintapisteille asetetaan kuitenkin tietyt peliajat, ettei ihmisten tarvitse niille liian kauan jonottaa, Korhonen lupaa.

Tilassa on sumopainimatto pukuineen ja kypärineen, kuplafutis- ja trampoliiniareenat, 12-metrinen benji-juoksurata, hohtominigolfrata sekä kaupunkisota-alue, jossa taistellaan pehmeäpäisillä archery tag -nuolilla.

– Lajien valinnassa on ihan ensimmäiseksi mietitty sitä, että ne soveltuisivat kaikille eikä mitään erityisiä taitoja niihin vaadita. Kuplafutis tulee varmaankin olemaan kovin sana. Siihen kuuluvia pukuja saa yleensä vain vuokrata, mutta meillä ne ovat täällä jo valmiina kentällä.

Pakohuonekin tulossa

Aidatun alueen ulkopuolella on arkadi-pelikoneita sekä biljardi- ja koronapöytiä.

Kokoelmaa on tarkoitus vielä kartuttaa retropeleillä ja myös erillinen pakopelihuone on tulossa.

– Uskon, että konseptimme iskee parhaiten teineihin ja nuoriin aikuisiin, mutta tästä saattaa tulla myös suosittu paikka tyky-päivien viettoon, Korhonen arvelee.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset