fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Viihdekuoro Cantitores esiintyy jouluisissa konserteissa – Uusi kuoronjohtaja Seppo Nietula on entinen tähtiartistien kitaristi

Seppo Nietula kiersi aikoinaan kitaroineen Suomea muun muassa Paula Koivuniemen ja Tapani Kansan bändeissä, mutta kuorotoiminta vei miehen mennessään. Kuva: AP Sarjanto
Seppo Nietula kiersi aikoinaan kitaroineen Suomea muun muassa Paula Koivuniemen ja Tapani Kansan bändeissä, mutta kuorotoiminta vei miehen mennessään. Kuva: AP Sarjanto

Vuonna 1998 perustettu hämeenlinnalainen Viihdekuoro Cantitores esiintyy ensi viikolla kahdessa jouluisessa konsertissa.

Tiistaina 23. marraskuuta laulu raikaa Hämeenlinnan Palokunnantalolla ja sunnuntaina 28. marraskuuta Iittalan Kylätalossa.

Perinteikästä kuoroa on keväästä saakka johtanut hyvinkääläinen Seppo Nietula, joka on parin vuoden ajan luotsannut myös Janakkalan Viihdekuoroa.

– Cantitoresin kantavat jäsenet ottivat minuun yhteyttä. Kuoron perustaja ja pitkäaikainen vetäjä Oskari Kosola oli pelimannimiehiä, joten hyvin nöyrin mielin olen astunut näihin suuriin saappaisiin, Nietula sanoo.

Iskelmätähtien kitaristi

Nietulalla on pitkä kokemus kahden hyvinkääläisen kuoron johtajana ja aikaisemmin hän kiesi Suomea monien suomalaisten iskelmätähtien kitaristina.

– Aloitin itse kuorossa 1989, kun ajattelin, että näissä hommissa ei tarvitse roudata ja saa vain laulaa. Olin tietysti väärässä, hän nauraa.

Cantitoresta hän kuvailee erittäin aktiiviseksi ja yhtenäiseksi ryhmäksi, jossa on hyvä henki.

– Olen ollut todella innostunut ja meillä on ollut hauskaa. Kuoro on laadukas ja arvostan sitä, että laulajat käyttävät paljon omaa aikaansa stemmoihin ja ne myös osataan, Nietula kehuu.

Noitarummulla tunnelmaa

Jouluisissa konserteissa on luvassa monipuolinen kattaus, jossa kuullaan kuoron vanhoja bravuureita ja uusia kappaleita.

– Lapista lähdetään liikkeelle ja käydään jopa Afrikan savanneilla. Ohjelmistossa on hauskoja ja kauniita biisejä sekä kansainvälistä meininkiä, Nietula lupaa.

Ja koska kyseessä on viihdekuoro, esityksessä täytyy aina olla myös ripaus show-elementtejä.

– Meillä on noitarumpu sekä kaikenlaisia kilistimiä ja kolistimia.

Nietula itse ryydittää esityksiä kitarallaan ja pianosäestyksestä huolehtii kuoron perustajajäsen Merja Hainsalo.

Lippujen ennakkovaraukset Seppo Hietalalta, puh. 050-436 2277 tai tekstiviestillä puh. 040-582 3355.

Cantitoresin jouluiset konsertit ti 23.11. kello 18.30 Hämeenlinnan Palokunnantalossa ja su 28.11. kello 15 Iittalan Kylätalossa (Hollaajantie 3).

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset