fbpx
Kaupunkiuutiset

Viirupöllön hyökkäys, ullakolle juuttunut poni, kipsattu jalka ja käärmeenpurema eivät voi olla pelkkää sattumaa – Tänä vuonna karma on käynyt kimppuuni

Sana Mustonen. Kirjoittaja on Rengon maaseudulla asuva iskelmäsanoittaja.

Facebook on siitä hauska, että kun sinne kerran jotain laittaa, niin se sieltä putkahtaa vuosittain kyseisenä päivänä. Se on siis eräänlainen päiväkirja ja valokuva-albumi yhdessä.

Toisinaan nämä muistot nolottavat, toisinaan naurattavat ja hyvin usein, tuovat pienen haikeuden ajan kulumisesta!

Lirit pöksyihin

Viimeaikoina Facebook on muistuttanut minua muun muassa siitä, kuinka kissa oli kusaissut takkapuihin ja samana päivänä nuorimmaiseni oli päiväkotiin jätettäessä kusaissut tahallaan haalariinsa, niin että pissa oli suihkunnut lahkeesta. Syy: lapsi ei ollut halunnut jäädä kyseiseen mestaan.

Pitäisiköhän tätä konstia kokeilla itsekin, hammaslääkärin odotussalissa tai muussa epämieluisassa tilanteessa. Että seuraavan kerran kun on miehen kanssa joku riita, ottaa ja valuttaa lirit pöksyyn.

Toisaalta sitä tapahtuu näin vaihdevuosi-ikäisellä joskus tahattomastikin, esimerkiksi jos kovasti pomppii trampoliinilla. Onneksi pihamme trampoliini purettiin viime kesänä.

Leppäkertuista käärmeiksi

Aiemmin sain Facebookilta muiston Panssarisoittokunnan konsertista, jossa samainen nuorimmaiseni oli turhautuneena paikallaan istumiseen, muokannut tisseistäni omien sanojensa mukaan leppäkerttuja.

Silloin niistä vielä tosiaan tuli leppäkertut mieleen. Nyt muokattaisiin jo käärmeitä.

Alan uskoa karmaan

Minä olen alkanut uskoa karmaan. Menin sitten edellisenä vuonna syömään lemmikkilampaamme Tupsun ja hyvää olikin. Mutta…tänä vuonna karma on käynyt kimppuuni.

Vai kuinka todennäköistä teidän mielestänne on se, että samana kesänä viirupöllö raatelee olohuoneessani käsivarteni, poni kiipeää ullakolle ja paskantaa sen täyteen, eikä poistu ilman palokuntaa ja sitten vielä mökillä kyykkypissatessani käärme puraisee minua sisäreiteen!

Kipsinkin sain koipeeni viikoiksi, joten eiköhän se lammas nyt ole sovitettu. Sitä paitsi se sai juuri ennen kuolinhetkeään vaahtokarkkeja, vaikka sotki Mondeon takapenkin.

Aikanaan loukutetulle kapiselle supikoirallekin kiikutin viimeiseksi ateriaksi savulohta, että en minä ole paha ihminen.

Jouluhössötys käynnistyi jo

Renkoon satoi tänään oikein kunnon lumikerros. Onhan talvessa oma viehätyksensä.

Minä olen aloittanut jo jouluhössötyksen. Leikannut paperitähtiä ikkunaan, laittanut jouluvaloja ja tarjonnut lapsille jouluaterian lievempiä muotoja.

Tämä tarkoittaa siis kaupan laatikoita. Sellaisia ei kyllä voi ajatellakaan jouluaattona. Silloin pitää olla laatikot suurella marttyyriydellä tehtyjä. Niin, että niissä maistuu siirapin lisäksi suuri uhraus, kun yksin pitää, ja kun ei kukaan auta.

Nyt meinaan kyllä ottaa joulusapuskoissa kohtuuden käyttöön. En ainakaan aio ostaa sitä hanhenmaksaa, jossa on karpalohyydykettä. Sitä kun eivät syö kissatkaan.

Jostain syystä sitä on joka vuosi ollut. Ja sepä vasta sitä karmaa kerryttää! Pakkosyötetty eläin.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset