fbpx
Kaupunkiuutiset

Ville Myllymäki ideoi uudenlaisen pizzataksin

Mainosalan hattulalaista yrittäjää Ville Myllymäkeä ei yleensäkään tarvitse yllyttää ideoimaan uuttaa. Pieni vinkki riittää, ja johan syntyy.

Näin kävi äskettäin kuin valtakunnallinen Kotipizza-ketju halusi kotiinkuljetusautolle persoonallisen ilmeen.

– Katukuvassa kaikkien pizzaa kuljettavien yritysten autot ovat hyvin samankaltaisia – auton kylkeen, keulaan ja perään on teipattu yrityksen mainos puhelinnumeroineen. Nyt tehtiin uutta. Tätä tässä sitten makustellaan, Myllymäki sanoo katsellessaan uutta teippaustaan.

Ville Myllymäki sai pohdittavaksi ehdotuksen, jossa pizzan pahvinen kuljetuslaatikko siirtyisi pizzataksin rekvisiitaksi. Piti ideoida toteutus.

– Ihan ensimmäiseksi työnsin pääni sanan mukaisesti pizzalaatikkoon. Siitähän tuli kelpo taiteilijan hattu, Ville selittää pokerina oheisessa kuvassakin näkyvää ”Pelle Pelottoman” asustetta.

Vakavammin puhuen haaste ei kuulema ollut ihan yksinkertainen toteuttaa, kun kaksiulotteinen kuva piti siirtää koko auton kattavaksi teippaukseksi.

– Kokonaisten autojen teippaaminen on jo arkipäivää muun muassa linja-autoissa, eri valtakunnallisten tai kansainvälisten yritysketjujen kulkuvälineissä, mutta tällaisella idealla ei vastaavaa ole aikaisemmin Suomessa käsittääkseni tehty. Nyt on.

Ville Myllymäen mukaan mainosteippausten ilme on kehittynyt aikaisempaa pelkistetympään suuntaan. Aikaisemmin käytettiin paljon väriä ja ideoita koko tilassa, nyt uskalletaan yksinkertaistaa ja jättää myös tyhjää.

– Kaikkea käytettävissä olevaa pintaa ei aina pidä survoa täyteen. Tämä näkyy esimerkiksi urheilukenttien ja kaukaloiden suunnittelussa.

Parin työpäivän työn vaatinut pizzataksi on jo käytössä Hyvinkäällä. Se on Kotipizzan prototyyppi, jota mahdollisesti monistetaan ympäri valtakunnan.

Esimerkkiauto valmistui viidestä eri teippipalasta, jotka on huolella aseteltu uuden karhean auton peltien päälle.

– Teipattu auto pitää pintansa paremmin kuin maalipinta. Kun autolle tulee yrityskäytössä mitta täyteen, niin teipit irrotetaan. Olen nähnyt vuosien käytön jälkeen maalipintoja, jotka vastaavat pakasta vedettyä – teippaus suojaa sekä lialta että pieniltä iskemiltä, Myllyniemi kertoo kokemustensa perusteella.

– Teippausmateriaalit ja tekniikka kehittyvät vauhdilla. Ne ovat myös entistä paremmin muokattavia, mutta pyöreille pinnoille, esimerkiksi kypärään, teippaus on aina aika haastavaa. Siinä materiaali joutuu kovalle koetukselle venyttämisen ja muokkaamisen vuoksi, Myllyniemi selvittää.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset