Kaupunkiuutiset

Ville Myllymäki otti talteen Aulangontien parvekepitsit

Olisihan se pitänyt arvata. Hauskoista ja yleensä hiukan erikoisista ideoistaan tunnettu mainosalan yrittäjä ja Hattulan kunnanvaltuutettu Ville Myllymäki on Aulangontie 32:sta purettujen ”pitsien” onnellinen omistaja.

– Olin viemässä tytärtä hoitoon Ruutikellarintielle, kun huomasin, että pitsitalon parvekkeita oltiin viemässä pois, Myllymäki kertoo.

– Pitsithän ovat raskaasti aliarvostetun arkkitehdin, Futuro-taloista kuuluisan Matti Suurosen käsialaa. Kävin kysymässä urakoitsijalta, onko kehikoille mitään käyttöä ja koska ei ollut, hain ne peräkärryllä pois

Myllymäen pihalla Tyrvännöntien varressa seisoo nyt vähän alta parimetrinen kasa lasikuituelmenttejä, jotka ovat kookkaita, mutta kevyitä.

– Tavarat hakiessani minulla ei ollut hajuakaan, mitä niillä tekisin, enkä oikein tiedä vieläkään, Myllymäki sanoo.

– Appiukko ainakin aikoo niistä väsätä kesämökille aitaa. Paneelit ovat Polykemin valmistamaa lasikuitua, joka on yllättävän kestävää materiaalia.

Roskia vai aarteita?

Myllymäki tunnustaa keräilevänsä lähes kaikkea mahdollista. Hiljattain peräkärryn kyytiin tarttui vanhan Rocktown-ravintolan mainoskyltti.

– Niinhän ne sanovat kylillä, että minut tuntee paremmin kengänpohjista kuin naamasta. Pää kun on aina roskiksessa.

– En ole saanut millään mahtumaan kaikkea omiin tiloihin, joten tavaraa on ripoteltu kavereiden nurkkiin pitkin maakuntaa. Jonkun roska on jonkun toisen aarre, niin se vain menee.

Myllymäki hankki positiivisen kylähullun maineensa jo 2000-luvun alussa Hämeenlinnassa, kun kookkaat Hollywood-kirjaimet nousivat moottoritien varteen. Vuosien varrella Tyrvännön pajassa on syntynyt kaikenlaista kuuraketista motorisoituun aurinkotuoliin.

– Luova hulluus on se, mikä tuo leivän pöytään. Ammatti- alallani on todella kova kilpailu, koska ihmiset näkevät vuorokauden aikana tuhansia mainoksia. Niistä vain kourallinen jää mieleen.

– Vaihtelu vain virkistää. Justiinsa tuossa aamupäivällä sovittelin sarvikuonoa firman peräkärryyn ja kohta lähden kunnantalolle juttelemaan suunnittelemistani lahjatauluista.

Haastattelun lopuksi on aivan pakko kysyä, mitä muuta kummallista Hattulan Pelle Peloton on omistukseensa hankkinut.

– No, pellolla seisoo semmoinen 1960-luvun alun leikkuupuimuri, avomallia, Myllymäki tunnustaa.

– Toin sen ajamalla Leteensuolta ja kyyti oli niin hidasta, että koirankusettaja meni kävelemällä ohi. Mutta jotain siitäkin tulee, tiedä vaikka hakisin maataloustukiaisia.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset