fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Villiä pysäköintiä suitsitaan rautatieasemalla, pensasaidan juuressa napsahtaa kohta sakko

Hämeenlinnan rautatieaseman merkityt liityntäpysäköintialueet aseman lähellä säilyvät, mutta luovista ratkaisuista saa kohta sakon.

Hämeenlinnan rautatieaseman alueen osin villiä pysäköintiä yritetään saada ruotuun. Kaupungin liikennesuunnittelija Kimi Känkänen kertoo, että uusilla määräyksillä pyritään karsimaan autojen jättämistä muualle kuin varsinaisille pysäköintialueille.

– Liityntäpysäköintiin tarkoitetut parkkipaikat säilyvät, eli siihen ei tule muutoksia. Uudet rajoitukset koskevat sellaisia alueita, joilla autojen jättäminen on aiheuttanut vaaratilanteita, Känkänen kertoo.

Käytännössä isoin muutos koskee Pikkujärventietä, jonka varressa pysäköinti on sallittu vinoparkkiruutuihin. Niiden lisäksi autoja on kuitenkin usein tiiviissä jonossa myös tien toisessa laidassa pensasaidan juuressa.

– Se on hankalaa ja vaarallistakin, kun Pikkujärventie on kaksisuuntainen katu ja kapea. Pensasaidan viereen ei ole enää sallittua jättää autoja.

Uudet pysäköintikieltoaluetta osoittavat merkit ovat olleet paikoillaan jo tovin. Pysäköinninvalvonta on jakanut huomautuksia pysäköintialueen ulkopuolelle jätetyille autoille, ja vielä tällä viikolla selviää huomautuksella. Sen jälkeen luvassa on sakko.

Pysäköintikieltoalueeksi on merkitty myös esimerkiksi toistaiseksi työmaa-alueena oleva Vanainkatu. Sen keskelle jäävässä silmukassa on tällä hetkellä tyhjä tontti, joka on osoitettu työmaan autoille. Sen sijaan kadun varteen ei autoja enää sopisi jättää.

– Kun alue valmistuu, Vanainkadulle tulee kadunvarsipysäköinti, mutta nyt katu on työmaa-ajojen takia ahdas, Känkänen sanoo.

Viime vuosina liityntäpysäköintipaikkoja on tehty rautatieaseman tuntumaan lisää Viipurintien sillan eteläpuolelle. Ne paikat ovat edelleen käytössä, eivätkä uudet rajoitukset koske niitä.

Asemanrantaan rakennetaan parhaillaan pysäköintitaloa, jonka pitäisi olla valmiina syyskuussa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset