Kaupunkiuutiset

Vinkki on kestosuosikki ja ruokakin maittaa

Iittalalaisen Sanni Salmen alkukesän ohjelmaan kuuluu päiväkerho.

– Täällä on kivaa kun saa pelata biljardia ja leikkiä. Kavereitakin saa. Olen ollut täällä jo kolmena kesänä ensi kesänä en kai enää voi tulla, Sanni sanoo.

Iittalan kesätoiminta tuo nuorisotalo Hukarille arkisin keskimäärin parikymmentä lasta. Kahdeksatta vuotta järjestetty kesätoiminta on ollut suosittua vuodesta toiseen. 1–3-luokkalaiset lapset voivat viettää viisi tuntia päivässä ohjatussa toiminnassa.

Päiväkerhon lapset ovat usein kerhossa monena kesänä.

– Osa on ollut mukana kaikkina kolmena kesänä, jolloin se on iän puolesta ollut mahdollista. Meillä on tänä kesänä ollut kirjoilla 38 lasta ja heistä 27 käy säännöllisesti. Lapsi saa täällä lämpimän aterian, jossa huomioidaan myös mahdolliset allergiat, ohjaaja Susanna Kantola sanoo.

– Harjoitamme liikuntaa ja kädentaitoja monipuolisesti ohjatussa askartelussa. Askartelemme, leivomme, leikimme, pelaamme ja teemme lyhyitä retkiä. Olemme tehneet muun muassa avaimenperiä. Toivomme myös saavamme vieraiksi HPK:n pelaajia ja poliisin. Toiminta päättyy vanhempien kahvitukseen ja lasten taidenäyttelyyn. Sadepäivätkään eivät ole toiminnan kannalta ongelma, koska tuolloin lapsilla on mahdollisuus olla koulun sisätiloissa, Kantola jatkaa.

– Olemme leikkineet, kiipeilleet puissa ja pelanneet pingistä. Vinkki on kuitenkin kaikista parasta, Julia Soininen ja Elle Lähdekorpi paljastavat.

 

Kantolan mukaan jokakesäinen pieni jännityksen aihe on, myöntääkö kaupunki tälle toiminnalle varoja.

– Kerhoa on pidetty kahdeksana kesänä, mikä on ollut etu myös meille ohjaajille. Koulunkäyntiavustajat ovat usein kesäisin hommissa paikoissa, jotka eivät ole aivan niitä tutuimpia, esimerkiksi vanhainkodeissa. Iittalassa saamme olla lasten kanssa, jotka osin tunnemme jo koulumaailmasta.

Viisituntinen kerho on lapsille ilmainen. Lapsi saa tulla siinä vaiheessa päivää kuin haluaa.

Kesäkerhoon tullaan ennakkoilmoittautumisen perusteella. Lapset ovat 7–9-vuotiaita.

– Nuorempia emme voi ottaa, koska vakuutuksemme ei kata kuin kouluikäiset. Ennakkoilmoittautuminen on ollut tarpeen muun muassa allergioiden takia, Kantola sanoo.

Iittalan kesätoiminta järjestetään 4.6.–22.6. välisenä aikana Iittalassa Hukarin nuorisotalolla arkipäivisin 9–14 välillä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset